Membrii LSI Botosani dezbat in acest week-end, cu secretarul general al FSLI, problemele din invatamant

Membrii LSI Botosani dezbat in acest week-end, cu secretarul general al FSLI, problemele din invatamant
Incepand de joi si pana duminica, membrii Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, vor participa la seminarii in care vor fi dezbatute principalele probleme in sistemul educational, printre care si proiectului legii educatiei nationale. La aceste seminarii participa si Liviu Pop, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant si Violeta Marin, vicepresedinte al Federatiei.

“Incepand de joi in judetul Botosani are loc o activitate a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, este vorba de un seminar pe teme specifice activitatii sindicale. Aceasta activitate a demarat cu dezbaterea proiectului legii educatiei nationale, dezbatere in cadrul careia a participat si un reprezentant al ISJ Botosani. In cadrul acestui seminar s-au sintetizat mai multe propuneri ca amendamente la acest proiect de lege.Activitatea se doreste sa aiba ca finalitate cristalizarea unor propuneri, care sa fie inaintate Comisiilor de Invatamant din cadrul Parlamentului, pentru a fi sustinute in cadrul dezbaterilor parlamentare", a declarat Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

Secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant a precizat ca astfel de actiuni, cum sunt aceste seminarii organizate la Botosani, sunt actiuni de formare in care sunt punctate si problemele de fond ale fiecarei organizatii in parte, pe langa problemele din sistemul de invatamant.

“Noi avem o activitate planificata a FSLI. In ceea ce priveste profesionalizarea activitatii sindicale, sunem obligati sa facem aceste lucruri, fiind Federatia care are 20.000 membri la nivel national, 65% din personalul de invatamant face parte din Federatia noastra De aproape doi ani de zile avem actiuni de formare, in cadrul carora incercam sa fim mult mai aplecati asupra problemelor de fond ale organizatiilor sindicale afliliate la FSLI", a spus Liviu Pop, secretarul general al FSLI.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
20

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
34

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
58

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...