Instanţa supremă a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic

Instanţa supremă a decis arestarea pentru 29 de zile a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic
La capătul unei şedinţe maraton care a durat aproape 16 ore, întreruptă de pauze, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic pentru 29 de zile. Locic şi Costiniu au ajuns imediat după verdict în arestul Poliţiei Capitalei, Căşuneanu a sosit şi el acolo după o oră şi ceva. Decizia poate fi atacată cu recurs, acesta urmând să fie judecat luni.

Punct final după 16 ore şedinţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde astăzi s-a judecat cererea procurorilor DNA de arestare a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu pentru o perioadă de 29 de zile. Magistraţii au aprobat cererea DNA, astfel încât cei trei ar urma să-şi petreacă următoarea lună în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă, ea urmând fi probabil atacată cu recurs la Completul de nouă judecători al ÎCCJ.

Filmul unui şedinţe-maraton

ÎCCJ a început, vineri la ora 8.00, judecarea cererii de arestare preventivă, făcută de DNA pentru judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu, implicaţi în dosarul senatorului Cătălin Voicu. La şedinţa de judecată participă şi soţia lui Costiniu, magistratul Viorica Costiniu, precum şi fratele omului de afaceri Marius Locic.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a suspendat, vineri, la ora 9.45, şedinţa de judecată în care se discută cererea DNA de arestare a judecătorului Costiniu, Căşuneanu şi Locic, după ce avocatul lui Căşuneanu a ridicat trei excepţii de nelegalitate. Avocatul lui Căşuneanu, Gheorghiţă Mateuţ, a susţinut în faţa instanţei că clientul său nu a fost audiat înainte de întocmirea propunerii de arestare şi că omul de afaceri Căşuneanu nu a fost audiat înainte de a se emite ordonaţa de punere în mişcare a acţiunii penale. Tototdată, potrivit avocatului Mateuţ, instanţa deliberează şi cu privire la nemotivarea suficientă a propunerii procurorilor DNA de arestare preventivă.

Instanţa supremă a respins excepţiile de procedură invocate de avocaţi în dosar, iar începând cu ora 10.45, judecătoarea Corina Jîjîie a început audierea celor trei inculpaţi, primul fiind ascultat Costel Căşuneanu. Cei trei sunt audiaţi separat, Costiniu şi Locic fiind scoşi din sala de judecată.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au venit vineri şi rudele omului de afaceri Costel Căşuneanu, care au stat aproximativ o oră la instanţă, timp în care au discutat cu omul de afaceri şi i-au adus mâncare. De asemenea, la instanţă au venit şi apropiaţi ai lui Marius Locic, în timp ce soţia judecătorului Costiniu este prezentă la ÎCCJ încă de dimineaţă, ea luând parte la şedinţa de judecată.

Judecătorul Costiniu a fost audiat vineri la ÎCCJ aproximativ o oră şi jumătate. Oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu au dat şi ei declaraţii în faţa instanţei care a judecat propunerea DNA de arestare preventivă.

Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
15

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
71

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...

Pompier botoșănean în echipa de alpiniști a României, într-o spectaculoasă competiție în Spania! (Foto)

astăzi, 10:09
71

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.Plutonierul adjutant ...