Medicul Doru Culiceanu despre proiectul de lege a sanatatii: “Este un proiect rupt de realitate”

Membrii Colegiului Medicilor Botosani sustin ca actualul proiect de lege a sanatatii este unul facut in mare graba, fara a se cunoaste problemele si realitatile din sistemul sanitar. Ei sustin ca proiectul a fost facut fara consultarea specialistilor Colegiului Medicilor de la nivel national, organism care de altfel nu se regaseste in proiect, nici macar ca partener.

“Acest proiect de lege pare rupt de realitate, eu am senzatia ca e facut inainte de a incepe asigurarile sociale de sanatate in Romania. Nu tine cont de aquis-ul comunitar, nu tine cont de legislatia actuala si de faptul ca noi avem niste asigurari de sanatate. Asa cum se prezinta acum acest proiect nu tine cont de nimic, nu face referire la niciun act normativ care deja exista. Ceea ce se incearca eu consider ca este ca acea metoda de fishing, cum incearca sa ii pacaleasca pe clientii bancilor. Este aruncat asa ca sa faca valva si sa vada merge sau nu merge. E cineva cu ideea asta, li se pare lor ca e o strategie deosebita, dar nu e asa. Eu sunt foarte ingrijorat de faptul ca exista obedienta in societatea romaneasca, peste tot. In centrul acestei actiuni ar trebui pus omul, asiguratul, vorbim de sanatatea cetatenilor acestei tari, care si asa este depopulata, vorbim de o lege care oricat este de perfectibila chiar daca va avea girul tuturor actorilor implicati, nu va putea fi perfecta, suntem constienti, dar ar fi pacat si ar fi o crima sa facem un lucru mai prost decat cel care exista cand avem posibilitatea acum si avem si sustinerea Comunitatii Europene a Bancii Mondiale, a FMI, ar fi pacat sa nu ne implicam si noi, cei care oferim servicii medicale", a spus medicul Doru Culiceanu, presedintele Colegiului Medicilor Botosani.

“Legea a fost facuta de niste persoane care de mult timp nu au mai avut legatura cu activitatea din sistemul sanitar decat la nivel Ministerial, la nivel de Casa, niste oameni care au fost invatati mai mult sa dea o decizie decat sa analizeze si sa afle toate problemele sistemului sanitar", a spus si medicul Radu Malancea.

In cursul zilei de joi, la Colegiul Medicilor a avut loc o intalnire cu medicii din judet, discutiile axandu-se pe proiectul de lege a sanatatii.

Secretarul Colegiului Medicilor, medicul Romica Cosovanu, a spus ca daca va ramane in actuala forma a proiectului, legea va da nastere foarte mutlor abuzuri.

Cei din conducerea Colegiului Medicilor Botosani au anuntat deja ca vor depune amendamente la proiect.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Panică în zona Gării Botoșani, incendiu în sediul unei societăți comerciale! (Foto, Video)

astăzi, 14:40

Un incendiu violent a izbucnit ,luni, 28 octombrie, la prânz, în subsolul unui bloc de pe strada Gării din municipiul Botoșani. Arhiva unei societăți comerciale, piese de mobilier...

Până pe 31 octombrie se fac înscrieri pentru Festivalul-Concurs de creație și interpretare a Piesei de Teatru într-un Act ”Mihail Sorbul”!

astăzi, 13:43

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, reamintește persoanelor interesate, că se pot face înscrieri pentru Festivalul-Concurs de Creație și Int...

Bicicliștii botoșăneni luați în vizor de polițiști, au fost sau nu ,,cuminți” în trafic!

astăzi, 12:37

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare ab...