Medicul Ana Maria Năstac, trimis în judecată! Vezi pentru ce

Medicul Ana Maria Năstac, trimis în judecată! Vezi pentru ce

 Procuror Mihai Ciprian  

Medicul stomatolog Ana Maria Năstac a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru exercitarea profesiei fără a avea acest drept şi pentru ruperea sigiliilor.

Procurorii au început ancheta în anul 2012, ca urmare a mai multor plângeri.

În cadrul cercetărilor au fost efectuate şi două percheziţii la cabinetul medicului stomatolog din incinta Policlinicii, fiind ridicate mai multe obiecte specifice derulării activităţii în acest domeniu, în cabinet rămânând doar scaunul stomatologic, pe care a fost pus sigiliu.

În cabinetul acesteia au fost găsite şi cărţile de identitate ale mai multor pacienţi, pe care aceasta le-ar fi reţinut în cazul în care oamenii nu aveau suficienţi bani pentru a plăti tratamentele sau intervenţiile stomatologice.

Potrivit procurorilor, la scurt timp după efectuarea percheziţiei, medicul Ana Maria Năstac a rupt sigiliul şi a continuat să desfăşoare activitate în respectivul cabinet.

“A fost dispusă trimiterea în judecată a inculpatei Ana Maria Năstac pentru ruperea de sigilii şi exercitarea fără drept a unei profesii. Doamna doctor a prestat servici de medicină dentară pe raza municipiului Botoşani fără a fi înscrisă la Colegiul Medicilor Dentişti din România. Potrivit legii sănătăţii pentru a se exercita calitatea de medic stomatolog este necesară înscrierea în Colegiul Medicilor din România", a declarat procurorul Ciprian Mihai.

Potrivit anchetatorilor, din anul 2010, medicul Ana Maria Năstac nu mai are carnetul vizat de Colegiul Medicilor. În anul 2009 ea a fost sancţionată cu suspendarea activităţii pentru o perioadă de şase luni şi a solicitat transferul la Iaşi, fiind ştearsă din evidenţele de la Botoşani. La Iaşi dosarul i-a fost respins şi a rămas în afara Colegiului.

Pe masa procurorilor au ajuns şi plângeri ale pacienţilor, care au acuzat-o de înşelăciune şi vătămare corporală, dar în urma cercetărilor efectuate s-a dat soluţie de netrimitere în judecată.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Botoşani, primul termen al procesului urmând să aibă loc pe 9 decembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
68

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
172

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
127

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...