Medicul acuzat că făcea experimente ilegale dă spitalul în judecată!

Medicul acuzat că făcea experimente ilegale la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, în urma cărora ar fi murit şi un botoşănean, a dat în judecată unitatea medicală. Doctorul susţine că este nevinovat şi cere daune morale de 100.000 de euro.

Medicul Ștefan Iencean spune că decizia de desfacere a contractului de muncă este ilegală şi susţine că nu a efectuat niciun studiu în 2014, ci că a predat unul, la începutul anului trecut, un studiu ce fusese finanțat de Ministerul Educației. În aceste condiții medicul a dat în judecată conducerea Spitalului de Neurochirurgie și cere daune morale de 100.000 de euro.

Ancheta desfăşurată de procurorii ieşeni în cazul a doi medici de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, acuzaţi că ar fi extras 89 de eprubete cu lichid cefalo-rahidian de la opt pacienţi, fără acordul acestora, patru dintre ei decedând ulterior, s-a extins şi la Botoşani.
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din localitatea Copălău, care a decedat în luna iulie a anului trecut, şi care a fost pacientul unuia dintre medici, a fost exhumat, în prezenţa procurorilor. Potrivit unor surse neoficiale, anchetatorii au ridicat o serie de probe ADN să vadă dacă, în acest caz, decesul botoşăneanului are legătură cu puncţiile făcute. Barbatul a ajuns la spitalul din Iasi in urma unei cazaturi, suferind un traumatism la coloana. Botosaneanul a stat trei saptamani in spital, dar la cateva zile dupa externare a murit.

Potrivit conducerii Spitalulului Clinic de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi, 89 de eprubete cu lichid cefalo-rahidian prelevat de la opt pacienţi au fost găsite, în luna august 2014, într-un frigider dintr-un salon al unităţii sanitare.

Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Conducerea Spitalului de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi a depus o plângere penală pentru ucidere din culpă în cazul medicului Ştefan Mircea Iencean, precum şi împotriva profesorului Ion Poeată de la unitatea sanitară, pe care îi acuză că ar fi extras 89 de eprubete cu lichid cefalorahidian de la opt pacienţi, fără acordul acestora, patru dintre ei decedând ulterior.

În acest caz, conducerea Spitalului de Neurochirurgie Iaşi a sesizat şi Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor. Conform reprezentanţilor unităţii medicale, în prezent nu există nicio dovadă că cei patru pacienţi au decedat în urma puncţiilor lombare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...