Medicii, urmariti de agentii Directiei de Integritate!

Medicii, urmariti de agentii Directiei de Integritate!
Incepand cu data de 1 iulie 2009, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa infiinteze o Directie de Integritate, un soi de DNA.

Agentii Directiei de Integritate vor testa personalul medical, pentru a stabili daca angajatii iau spaga pentru serviciile prestate.

Ministrul Bazac spune ca nu vrea sa bage medici la inchisoare, ci se au in vedere doar masuri administrative. Adica, cel prins sa fie sanctionat sau dat afara, pentru a nu repeta acest proces, spune ministrul.

De asemenea, vor fi verificate atat platile informale facute la medici, cat si coruptia de la nivelul achizitiilor publice din sectorul de sanatate.

In paralel cu acest DNA, Ministerul Sanatatii va introduce un sistem de recompensare a medicilor, cel de coplata, prin care doctorii de la stat vor putea fi platiti oficial pentru munca depusa pentru cetatean, cu tarife maximale si pentru categorii sociale ce vor fi stabilite ulterior.

Aceasta inseamna insa ca anumite servicii medicale vor trebui platite. Cei care vor face testele vor fi juristi, incadrati ca functionari publici.

"Aceste teste vor viza, in primul rand, pe acei medici care conditioneaza actul medical de primirea unor sume, in timp ce celor carora li se vor oferi - sa poata sa le primeasca legal, pe baza sistemului de coplata. Nu suntem impotriva recompensarii medicilor pentru activitatile desfasurate, si care uneori sunt imposibil de pretuit in bani, dar nici nu putem sa bagam capul la cutie si sa ne facem ca nu stim ca aceste probleme exista", a explicat Bazac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

45 de dascăli vor să predea în cadrul Centrului de Excelență

Miercuri, 20 Octombrie 2021
531

Nu mai puțin de 45 de profesori vor susține, miercuri și joi, proba interviului pentru a putea fi selectați să predea în cadrul Centrului Județean de Excelență, a declarat Irina Telișc...

Protopopiatul din Botoșani are noi clerici în slujba Bisericii

Miercuri, 20 Octombrie 2021
598

Duminică, 10 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la Parohia „Sfântul Ilie” – Icușeni Vale, comuna Vorona, a avut l...

Doliu în învățământul botoșănean: Mihai Dos, un apreciat profesor, s-a înălțat la ceruri

Miercuri, 20 Octombrie 2021
2761

Învățământul din județul Botoșani este în doliu. Marți, profesorul Mihai Dos, originar din Vorona, s-a stins din viață.Mihai Dos a studiat la Facultatea de Filosofie...