Medicii, urmariti de agentii Directiei de Integritate!

Medicii, urmariti de agentii Directiei de Integritate!
Incepand cu data de 1 iulie 2009, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa infiinteze o Directie de Integritate, un soi de DNA.

Agentii Directiei de Integritate vor testa personalul medical, pentru a stabili daca angajatii iau spaga pentru serviciile prestate.

Ministrul Bazac spune ca nu vrea sa bage medici la inchisoare, ci se au in vedere doar masuri administrative. Adica, cel prins sa fie sanctionat sau dat afara, pentru a nu repeta acest proces, spune ministrul.

De asemenea, vor fi verificate atat platile informale facute la medici, cat si coruptia de la nivelul achizitiilor publice din sectorul de sanatate.

In paralel cu acest DNA, Ministerul Sanatatii va introduce un sistem de recompensare a medicilor, cel de coplata, prin care doctorii de la stat vor putea fi platiti oficial pentru munca depusa pentru cetatean, cu tarife maximale si pentru categorii sociale ce vor fi stabilite ulterior.

Aceasta inseamna insa ca anumite servicii medicale vor trebui platite. Cei care vor face testele vor fi juristi, incadrati ca functionari publici.

"Aceste teste vor viza, in primul rand, pe acei medici care conditioneaza actul medical de primirea unor sume, in timp ce celor carora li se vor oferi - sa poata sa le primeasca legal, pe baza sistemului de coplata. Nu suntem impotriva recompensarii medicilor pentru activitatile desfasurate, si care uneori sunt imposibil de pretuit in bani, dar nici nu putem sa bagam capul la cutie si sa ne facem ca nu stim ca aceste probleme exista", a explicat Bazac.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani FCSB 0-2! Eliminați din Cupa României!

Joi, 8 Decembrie 2022
87

FC Botoșani a părăsit Cupa României, fiind pe penultimul loc al grupei B. Adversara de azi, FCSB, părăsește de asemenea competiția. UTA Arad și CS Mioveni sunt echipele ce merg mai depar...

Alexandra Huțu: „35 de proiecte privind modernizarea sistemelor de iluminat public au fost aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu și vor primi finanțare în sumă totală de 40.890.281 lei”

Joi, 8 Decembrie 2022
124

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat în această seară lista unităților administrativ-teritoriale care vor primi finanțare pentru proiectele depuse în anul 2021 î...

În anumite situații, șoferilor ce depășesc cu mult limita de viteză li se va putea confisca mașina (proiect)

Joi, 8 Decembrie 2022
138

În cazul în care depășesc cu mai mult de 100 de km/h viteza legală pe un sector de drum, șoferii vor rămâne fără permisul de conducere și certificatul de înma...