Medicii, revoltaţi pe propunerea ministrului: "Va mai face gărzi mama mare! Avem şi noi o limită"

Medicii, revoltaţi pe propunerea ministrului: "Va mai face gărzi mama mare! Avem şi noi o limită"
Ministerul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, doreşte să îi oblige pe medici să lucreze mai mult. Aceştia ar trebui să muncească 12 ore, cu 24 de ore libere, fără să li se plătească orele de gardă, diminuându-se astfel veniturile cu 20-25%. Medicii sunt revoltaţi şi spun că în aceste condiţii "ne îndepărtăm de Uniunea Europeană".
 

Într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, medicii au fost informaţi că "Medicii încadraţi în structurile de primire urgenţe - UPU-SMURD, UPU sau CPU - îşi desfăşoară activitatea în două ture în sistem de 12 ore cu 24 de ore libere".
 
De asemenea, "în situaţia în care numărul medicilor încadraţi în structurile de primire urgenţe este insuficient pentru a permite organizarea activităţii, conform aceluiaşi ordin, activitatea zilnică se desfăşoară în două ture de câte 7 ore, aşa cum a fost până la emiterea acestui ordin. Pentru spitalele care au aprobate structuri de primire urgenţe - UPU-SMURD, UPU sau CPU - continuitatea asistenţei medicale se asigură prin linii de gardă pentru medicina de urgenţă".
 
Medicii sunt revoltaţi. Consideră că în orice ţară gărzile trebuiesc plătite, pentru că sunt considerate ore muncite suplimentar, în weekend.
 
"În condiţiile acestea, va mai face gărzi mama mare de la Roma! Puţini înţeleg că medicii sunt şi ei oameni, cu familie, cu probleme, la fel ca toţi ceilalţi. Avem şi noi o limită a psihicului. În fiecare zi se prezintă în jur de 80-100 de pacienţi, pe care trebuie să-i consultăm cu discernământ total şi trebuie să punem diagnosticul corect. Nu am reuşit să-mi iau concediu de trei ani, iar ei vor să micşoreze salariile? Şi aşa ducem lipsă de personal. În felul acesta, vor pleca şi cei care mai sunt, a declarat directorul Spitalului Municipal Medgidia, citate de realitatea.net.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
9

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
153

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
415

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...