Funeriu anunta ca va coordona programul Miscarii Populare

Funeriu anunta ca va coordona programul Miscarii Populare
Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat ca va coordona programul Miscarii Populare si ca fundatia se va axa pe generarea de incredere.

 Consilierul prezidential considera ca "sistemul nostru democratic este un foarte prost selector al proiectelor si al oamenilor care sa le puna in aplicare", iar "mecanismul de selectie este defect si viciat".

 "Voteaza doar electoratul captiv partidelor politice actuale, pentru ca, din cauza lipsei lor de incredere, oamenii au demisionat de la rolul lor de arbitru al luptei politice. (...) Am conceput un sistem total nou care trateaza problema cheie, si anume deficitul democratic. Iar pentru a reduce deficitul democratic exista o singura solutie: cresterea increderii.

Miscarea Populara este, asadar, instrumentul pentru cresterea increderii intre romani si intre romani si institutii", a scris Daniel Funeriu, pe blogul sau.

 Acesta este de parere ca unica modalitate pentru ca electoratul necaptiv actualelor partide sa mearga la vot pentru a-si defini viitorul este cresterea gradului de incredere al oamenilor, implicandu-i pe acestia direct in propunerea, dezbaterea si elaborarea tuturor programelor Miscarii Populare si promovarea purtatorilor acestor programe.

 "Nu mergand catre oameni cu programe gata facute cerandu-le sa le sustina, ci culegand solutiile propuse de ei, promovandu-i pe cei care s-au dovedit capabili sa propuna solutii si sa adune sprijin pentru solutiile lor", a subliniat Daniel Funeriu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
14

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
83

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
205

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...