Medicii, optimişti în privinţa botoşănencei de 19 ani, operată de 4 ori!

  Monica respira in continuare cu ajutorul aparatelor si face zilnic dializa din cauza insuficientei renale. Cordul si creierul tinerei de 19 ani functioneaza normal, ceea ce ii bucura pe medici. De asemenea, acestia sunt optimisti si cred ca un organism tanar care nu a avut nicio suferinta pana acum o va ajuta sa lupte.

Starea de sanatate a Monicai Neamtu,  de 19 ani, nenorocita de un medic ginecolog, este stationara fata de ziua precedenta. Tanara respira cu ajutorul aparatelor si zilnic face dializa din cauza insuficientei renale.

Medicii care se ocupa permanent de ingrijirea studentei au precizat ca tineretea este un atuu pentru salvarea vietii tinerei, dar si faptul ca nu a mai fost niciodata bolnava pana a ajunge pe mana conf. dr. Razvan Socolov de la Maternitatea Elena Doamna.

Monica Neamtu are sanse sa-si revina, dupa cum sustin medicii, dar prognosticul inca ramane rezervat, pentru ca este prematur sa se elimine vreo complicatie care ar putea sa apara in orice clipa.

Atat inima fetei, cat si creierul functioneaza normal, ceea ce ii determina pe medici sa fie optimisti.

Tanara studenta din judetul Botosani a fost operata pe 24 martie la Maternitatea Elena Doamna pentru o sarcina extrauterina. Conf. dr. Razvan Socolov, directorul medical al maternitatii a inceput interventia laparoscopic, dar a finalizat-o prin metoda clasica, din cauza unei hemoragii.

 Sangerarea a fost provocata de sectionarea unuia dintre vasele iliace. Dupa cateva ore de la terminarea operatiei, Monica a fost dusa din nou in sala pentru ca pe tubul de dren iesea sange.

A doua zi, marti, 25 martie, tanara a fost operata a treia oara tot din cauza hemoragiei abdominale.

Un echipaj SMURD a fost solicitat imediat la maternitate, Monica fiind transferata in stare critica la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Sf. Spiridon unde se afla si astazi. Ministrul Sanatatii, dr. Nicolae Banicioiu, a cerut o ancheta in acest caz, dar rezultatele nu au fost facute publice.

De asemenea, saptamana trecuta a fost finalizata si ancheta interna efectuata de unitatea medicala. Nici de la Colegiul Medicilor din Romania nu exista vreun rezultat, dupa ce Ministerul Sanatatii a solicitat evaluarea situatiei acestui caz.

Pana in prezent, conf. dr. Razvan Socolov, acuzat de malpraxis, nu a dat nicio explicatie institutiilor abilitate, cu exceptia notei explicative de la maternitatea unde este director medical.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...