Medicii din Ungaria vor sa demisioneze in masa, din cauza salariilor

Medicii din Ungaria vor sa demisioneze in masa, din cauza salariilor
Nemultumiti de salariile mici, tinerii medici din Ungaria iau in calcul demisia in masa, a anuntat liderul Asociatiei Medicilor Rezidenti, Magor Papp. Medicii cer un salariu minim net de aproximativ 750 de euro pe luna pentru debutanti si de aproximativ 1.100 de euro lunar pentru medicii specialisti.

El sustine ca medicii sunt la capatul rabdarii si sunt hotarati sa exercite presiuni asupra Guvernului pentru a le creste salariile. In plus, medicii din afara capitalei, Budapesta, spun ca multi dintre ei planuiesc sa-si scrie demisiile si sa astepte, solicitand un raspuns din partea Guvernului. Daca pana la 31 decembrie Executivul nu le rezolva problemele, demisia in masa va fi activata, potrivit Romania Libera.

Medicii cer un salariu minim net de aproximativ 750 de euro pe luna pentru debutanti si de aproximativ 1.100 de euro lunar pentru medicii specialisti. Asta in conditiile in care salariu curent al unui medic rezident este de aproape 300 de euro pe luna.

Asociatia Medicilor Rezidenti a cerut premierului sa suplimenteze bugetul Sanatatii.

Presedintele Colegiului Medicilor din Ungaria spune ca nu este corect sa li se ceara medicilor sa "mai aiba putina rabdare".

La randul sau, secretarul de stat pentru Sanatate Miklos Szocska a declarat ca nu poate promite nimic concret, pentru moment, dar ministerul lucreaza la un model de cariera in acest sector, subliniind ca "remedierea" situatiei nu tine doar de Guvern.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
264

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
326

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
737

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...