Medicii de la Mavromati vor face operații care până acum nu au fost posibile, din lipsă de aparatură!

Operații care până acum nu se putea efectua la Spitalul Județean Mavromati, întrucât medicii nu aveau aparatura necesară, vor putea fi făcute în cel mai scurt timp, unitatea fiind în procedură de achiziție de aparatură, cu fondurile care au fost alocate de Ministerul Sănătății și de Consiliul Județean.

Un aparat pentru care se fac demersuri de ani de zile pentru a fi cumpărat este un artroscop, care costă peste 100.000 de euro.

Cu acest aparat, medicii ortopezi de la Mavromati vor putea face intervenții chirugicale la articulații, pacienții fiind direcționați în prezent către unități sanitare din alte județe, care dețin un astfel de aparat. Medicul Radu Malancea, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie susține că odată cu achizițonarea artroscopului numărul pacienților operați la Botoșani va crește cu 300 de an.

“Anul acesta și-a mai aplecat cineva privirea către noi. Ministrul sănătății s-a uitat și la Botoșani, unde la începutul anului nu se uita deloc și nu cunosc motivele. Sunt foarte bucuros că am reușit să obțin ceva pentru care mă chinui de vreo zece ani. Un artroscop. În medicina actuală oricât de multă carte ai ști dacă cunoștințele nu îți sunt completate de aparatura pe care o poți exploata atunci nu îi poți arăta cunoștinețele și competența și ești degradat profesional față de celelalte unități care sunt dotate și poate nu au medici chiar atât de bine pregătiți. Ne dorim să creștem performanța profesională cu acest artroscop și fac demersuri pentru a doua sală de operații de care obiectiv avem nevoie", a declarat medicul Radu Malancea.

La începutul lunii septembrie, Spitalul Județean a primit o jumătate de million de euro de la Ministerul Sănătății pentru aparatură medicală, la care se adaugă și fonduri de la Consiliul Județean.

“Noi am demarat procedura de achiziție înainte de a primi banii iar în momentul de față suntem în faza de licitație deschisă, publicată pe SEAP. Pe data de 11 noiembrie va avea loc deschiderea ofertelor. Sperăm ca până pe data de 10 decembrie să închidem investiția. Majoritatea aparatelor ce vor fi achiziționate sunt pe blocul operator, la Maternitate, la Ortopedie, Cardiologie. Este o mare realizare pentru noi că după atâția ani am reușit să dispunem de fonduri pentru achiziționarea de aparatură. Personal mulțumesc celor care au dat bani. Este un lucru mare că un Minister să se aplece și să mai doteze și spitalele", a spus managerul Spitalului Județean, Corneliu Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Unui avocat i se cere sfatul! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Unui avocat i se cere sfatul! -Cum îmi pot primi cei 3000 de euro înapoi de la Ionescu, dacă eu mi-am pierdut chitanța de împrumut? -Scrieți-i o scrisoare și spuneți-i să vă...

Calendar ortodox, 15 octombrie: Sfântul Sfinţit Mucenic Lucian, preotul din Antiohia

astăzi, 07:00

Sfântul Mucenic Lucian era din oraşul Samosata, Siria şi s-a născut din părinţi dreptcredincioşi. Părinţii săi au murit pe când el era încă tânăr, motiv pentru care ...

Blocada polițiștilor de la Rutieră a lăsat zeci de șoferi fără permis!

Monday, 14 October 2024

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 1.000 de persoane, au fost aplicate 570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei și au fost reț...