Medicii de familie se tem sa mai dea concedii medicale

Medicii de familie se tem sa mai dea concedii medicale
Medicii de familie se tem sa mai dea concedii medicale la fel de usor ca alta data, speriati fiind de noile norme impuse de stat.

Politia concediilor medicale a intrat de sambata, cel putin oficial, in actiune, si are rolul de a se asigura ca nici medicul, nici angajatul nu vor mai deconta de la buget sume consistente pentru concedii fictive.

Statul ii va verifica pe oameni la domiciliu, iar procedurile de acordare/intrare in concediu medical vor fi mult mai drastice. De teama noilor proceduri, unii medici de familie se tem acum sa semneze certificatele de concediu medical, chiar daca exista motive reale pentru care ar trebui sa o faca.

Acesta este si cazul unei tinere de 23 de ani care s-a prezentat, zilele trecute, dimineata la ora 4.00, la camera de garda a Spitalului Universitar din Capitala, cu durere abdominala acuta, varsaturi si greata.

Medicii de garda i-au pus tinerei diagnosticul de "boala inflamatorie pelvina", i-au dat tratament si i-au recomandat repaus la domiciliu. Desi a doua zi, Angela si-a contactat medicul de familie spunandu-i ca are nevoie de conediu medical, acesta a refuzat-o.

"Mi-a spus ca nu-mi da concediu din cauza noii legi, mai drastice, si m-a trimis sa-l iau de la Urgenta, de la medicul care m-a consultat, ca asa scrie in lege" . In aceeasi zi, Angela l-a sunat si pe medicul de la camera de garda, solicitandu-i acestuia o adeverinta. Aici s-a lovit de un alt refuz.

"Mi-a raspuns ca el, ca medic de urgente, nu-mi poate da concediu medical, pentru ca nu am fost internata, si m-a trimis inapoi la medicul de familie", a precizat ea, pentru Romania Libera.

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si ai Ministerului Sanatatii au declarat ca, in acest caz, medicul de familie a gresit flagrant.

"Acei medici de familie care le refuza pacientilor dreptul la concediul medical sunt impotriva legii. Pacientii ar trebui chiar sa-i dea in judecata", sustine Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
225

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
217

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
65

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...