Medic audiat în Comisia de etică pentru declarații legate de COVID

Medic audiat în Comisia de etică pentru declarații legate de COVID

Un medic de origine botoșăneană, care contestă protocoalele din spitale pentru tratamentul Covid va fi audiat la Colegiul Medicilor Bihor. Este vorba despre Flavia Groșan, pneumolog-bronholog care a transmis, miercuri, printr-un comunicat, că a vindecat până acum aproape o mie de pacienți Covid  fără o zi de spitalizare, doar cu medicație. Covidul este o pneumonie, una atipică, dar pneumonie, și trebuie tratată ca atare, afirma aceasta.

Un ziar național a dat marți publicității un articol de presă în care se relatează despre un medic pneumolog de la Oradea care ar face minuni și ar vindeca toți bolnavii de Covid.

Pe parcursul materialului din acest ziar, doctorița de la Oradea, medic pneumolog, cu competență în Bronhoscopie, a declarat că pacienții pe care i-a tratat nu au ajuns la spital și s-au vindecat.

Contrazice toți medicii de peste tot

Activitatea medicală a doctoriței este apreciată de către reprezentanții Colegiului Medicilor Bihor, dar aceștia dezaprobă categoric acuzațiile referitoare la protocoalele terapeutice naționale și internaționale din spitale, în speță din secțiile Pneumologie și ATI.

„Aproape o mie de pacienți Covid, în diferite stadii, au fost vindecați de un medic pneumolog-bronholog, care a ales să abordeze boala ca pe o pneumonie atipică. Medicul român avertizează că în spitale se fac greșeli uriașe și că protocolul Covid omoară, de fapt, bolnavii”, titrează ziarul central.

Potrivit acestuia, doctorița îndeamnă bolnavii să nu ia tratamentele indicate în spitale, printre care și Codeina sau Kaletra: ”Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor. Le mai dau în spitale și Codeină să oprească tusea și toate secrețiile rămân în plămâni, ei zic că sunt cheaguri, eu zic că sunt secreții inflamatorii, saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”.

Derapaj profesional

Reprezentanții Colegiului Medicilor Bihor au transmis că s-au autosesizat și luni, 22 martie, la ora 14:00, vor avea o discuție cu dr.Flavia Groșan, în cadrul Comisiei de etică și deontologie profesională.

Doctorița va fi invitată să își exprime în scris argumentele medicale vizavi de expunerea profesională din mai multe domenii medicale (inclusiv de Anestezie Terapie Intensivă), date pentru publicația Național.ro.

Reprezentanții Colegiului Medicilor Bihor au transmis pentru cititorii JB&Bihon.ro, că medicul pneumolog este implicat și dedicat pacienților, în schimb „dezaprobă derapajul profesional ofensator al doamnei doctor asupra întregii bresle medicale, dar, mai pregnant, asupra pneumologilor. Doamna doctor a dat declarații ce contravin eticii și deontologiei profesionale pe un canal media național contrazicând și chiar combătând toate protocoalele nationale și internaționale de tratament ale infecției SARS-Cov2”.

Până la această oră, doamna doctor nu a putut fi contactată telefonic pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
554

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
291

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
82

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...