Masuri exceptionale de securitate pentru Hora Unirii de la Iasi

Masuri exceptionale de securitate pentru Hora Unirii de la Iasi
La Iasi au inceput manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane, unde au ajuns deja si reprezentantii opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta.

Responsabilii au luat masuri exceptionale de securitate, pentru Sarbatoarea Unirii de la Iasi. Protestele din tara i-au pus in garda pe organizatori. Acestia au convocat peste 700 de politisti si jandarmi, mai multi decat au fost la Sfanta Parascheva.

Cei care vor sa participe la manifestarile din capitala Moldovei sunt obligati sa treaca prin filtre si sa prezinte bagajele la control. Intre timp, angajatii primariei au facut luna Piata Unirii, unde se vor prinde in hora mii de oameni, scrie ProTV.

In jurul statuii statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza au fost montate garduri metalice si este interzis accesul oamenilor in acea zona. La fata locului sunt mobilizati zeci de jandarmi si politisti, iar circulatia in Piata Unirii a fost inchisa. Incepand cu ora 10.00, in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza are loc un un ceremonial religios, urmat de discursuri ale oficialitatilor, ceremonialul depunerii de coroane, defilarea garzii de onoare si Hora Unirii.

La ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Romane a fost invitat si presedintele Traian Basescu, insa acesta nu a confirmat prezenta. De asemenea, potrivit municipalitatii iesene, pana in prezent nu si-a anuntat prezenta la festivitatile de la Iasi niciun lider al PDL. Dupa manifestarile din Piata Unirii, incepand cu ora 12.00, participantii sunt invitati la o masa traditionala cu fasole cu carnati, municipalitatea pregatind 10.000 de portii, alaturi de 2.000 de portii de ceai cald, colaci si vin fiert.

Anul trecut, presedintele Traian Basescu a participat la manifestarile de la Iasi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor, fiind huiduit si fluierat de multime atat in momentul in care i-a fost prezentat onorul si a fost intonat imnul de stat, cat si pe parcursul discursului pe care l-a tinut in fata celor peste o mie de persoane.

Anul acesta, in premiera pentru sarbatoarea de pe 24 ianuarie, persoanele care doresc sa se prinda in Hora Unirii vor fi controlate de jandarmi in bagaje, ca sa nu aiba oua sau alte produse alimentare ce pot fi aruncate. Peste 50 de politisti vor actiona in civil si vor urmari in multime pe toti cei care ar putea protesta violent.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
20

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
151

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
511

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...