Măsuri de siguranță în școlile din Botoșani: carduri de identificare și acces restricționat vizitatorilor! (video)

Pentru a crește gradul de siguranță în școlile din județul Botoșani, unele unități de învățământ au sporit măsurile de siguranță.

La nivelul județului Botoșani există un număr de 470 de unități de învățământ preuniversitar, dintre care 114 sunt situate în mediul urban și 356 sunt în mediul rural. De asemenea, 405 școli au efectuat analiza de risc la securitate fizică, 125 au și implementat cerințele minimale de securitate, iar 237 aveau sisteme de securitate complete.

Această situație a fost prezentată în cadrul unei ședințe a Grupului de Lucru pentru Siguranță Școlară de către comisar de poliție Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În acest sens, șefa Biroului de Siguranță Școlară a precizat că multe școli din județul Botoșani au cunoscut îmbunătățiri la sistemul de securitate în anul școlar care s-a terminat.

Pe parcursul anului au cunoscut îmbunătățiri. De asemenea, trebuie să ținem cont și de faptul că foarte multe unități de învățământ au intrat în reabilitare în anul școlar precedent”, a declarat comisar de poliție Daniela Gheorghiescu, șefa Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Carduri de identificare în școlile din Botoșani

Printre măsurile drastice adoptate de școlile din Botoșani pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice se numără cardurile de identificare și monitorizarea vizitatorilor.

Printre măsurile implementate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani se numără cele privind asigurarea securității fizice. Se menționează controlul accesului, unele școli din județ au implementat măsuri stricte de control al accesului, cum ar fi cardurile de identificare, camera de supravegherea, este monitorizată și verificată identitatea vizitatorilor înainte de a le fi permis accesul în unitățile de învățământ. De asemenea, la nivelul județului în toate unitățil de învățământ preuniversitar din mediul urban pe lângă sistemul de supraveghere audio-video există pază asigurată cu personal propriu”, a completat Daniela Gheorghiescu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...