Maşină incendiată la Ibăneşti

Astăzi dimineaţă, la ora 4.40, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost anunţat că arde un autoturism parcat într-o gospodărie din localitatea botoşăneană Ibăneşti. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea partea din faţă a maşinii.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, pompierii au acţionat mai puţin de un sfert de oră. Flăcările au distrus bordul, volanul, compartimentul motor, cauciucul stânga faţă, pagubele fiind estimate la 4.000 lei. Incendiul a fost provocat cel mai probabil cu intenţie de o persoană necunoscută. Proprietara autoturismului, Maria P., susţine că a găsit maşina incendiată. Cercetările au fost preluate de poliţişti.

6 tone de furaje distruse în două incendii

Două familii din localităţile Nicolae Bălcescu (oraşul Flămânzi) şi Ionăşeni (comuna Truşeşti) au rămas joi, 7 octombrie 2010, fără furajele din gospodărie, după ce acestea au fost mistuite în incendii. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă şi la clădirile din apropiere, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de 90.000 de lei.

Primul eveniment s-a produs în gospodăria lui Grigore M. din localitatea Nicolae Bălcescu (oraşul Flămânzi). Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre izbucnirea incendiului puţin înainte de ora 16.00. La faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Flămânzi. Primii care au ajuns la locul intervenţiei au fost pompierii voluntari din Flămânzi. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele, existând pericolul ca flăcările să se extindă la clădirile din gospodărie. Incendiul a fost localizat şi stins în mai puţin de jumătate de oră. Flăcările au distrus 2 tone de furaje, pagubele fiind estimate la cca. 400 lei. Incendiul a fost generat cel mai probabil ca urmare a autoaprinderii furajelor. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 50.000 lei.

Patru ore mai târziu, un cetăţean din satul Ionăşeni (comuna Truşeşti) a solicitat sprijinul pompierilor după ce furajele din gospodărie i-au fost incendiate. La faţa locului  s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Intervenţia a durat mai bine de o oră. Flăcările au distrus cca. 4 tone de furaje. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 40.000 lei. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat de băiatul vecinului, în vârstă de 13 ani, care s-a jucat cu chibriturile în apropierea furajelor, incendiindu-le.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
349

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
609

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1025

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...