Masina care ar falimenta industria petrolului: 3.330 km cu 1 litru de combustibil (Video)

Castigatoarea din acest an a competitiei Shell European Eco-Marathon a fost masina Microjoule, care poate calatori in jurul lumii cu doar un plin de combustibil.

Masina a fost construita de catre studentii de la La Joliverie College din Nantes, Franta. Microjoule a invins alte 200 de echipe concurente, care au luat parte la evenimentul din aceasta saptamana, potrivit Daily Mail. Eficienta consumului de combustibil se realizeaza printr-o rezistenta redusa a anvelopelor, a rezistentei aerului si un coeficient dinamic foarte mic.

Masina Microjoule este realizata din fibra de sticla, cantateste doar 35 de kilograme si ar putea acoperi distanta de 320 de kilometri dintre Londra si Manchester cu doar 20 de centi. Astfel, masina ar putea calatori in jurul Pamantului, strabatand 40.000 de kilometri - distanta din jurul Ecuatorului - cu doar un plin de combustibil.

Dupa testarea efectuata pe pista, judecatorii evenimentului care s-a desfasurat la Rotterdam, Olanda, au calculat ca masina ar putea face 2.072 de mile (3.330 de kilometri) cu un singur litru de combustibil.

"Masina are un motor cu ardere interna si ruleaza cu ajutorul unui combustibil obisnuit", a declarat unul dintre student, care a lucrat la proiectul Microjoule, citat de ziare.com.

VEZI VIDEO AICI!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Rapid, astăzi de la ora 18:15

astăzi, 12:38

FC Botoșani primește astăzi vizita celor de la Rapid în etapa cu numărul 12 din Superligă. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Rapid! FC Botoşani are a doua cea mai slabă defens...

O avarie produsă de un antreprenor local lasă fără apă trei sate din apropierea orașului Botoșani!

astăzi, 12:30

Nova Apaserv Botoșani informează că, în cursul zilei de vineri, 4 octombrie 2024, a avut loc o avarie la conducta de aducțiune apă potabilă, din PEHD cu diametrul de 140 mm, iar pân...

Botoșănenii, invitați la sărbătoarea de 10 ani a Clubului Toastmasters!

astăzi, 11:40

Cu această ocazie, structura dedicată dezvoltării personale și susținerii tuturor celor care vor să lupte cu emoțiile vorbitului în public organizează o ședință festivă. Eveniment...