Mărturiile românilor din iadul din Grecia:"Se auzeau urlete. Am aprins luminile telefoanelor, încercam să luminăm apa şi căutam supravieţuitori"

Mărturii dramatice ale unor români care s-au aflat în iadul declanșat de incendiile din Grecia. “Multi dintre cei care au murit erau turisti care incercasera sa gaseasca refugiu, dar nu au reusit. Salvatorii au descoperit cadavrele a 26 de adulti si copii, imbratisati, la doar 15 metri de apa”.

Mărturiile românilor din iadul din Grecia:"Se auzeau urlete. Am aprins luminile telefoanelor, încercam să luminăm apa şi căutam supravieţuitori"

Alice Bursuc, beauty editor la revista Elle, a povestit cum toate vapoarele au renunțat la traseele de vacxanță și au plecat să-i salveze pe turiști.
 
"Eram pe insula Andros, la 2 ore de mers cu feribotul de Atena, iar pe la prânz am început să simt un miros puternic de fum, dar nu se vedea nimic. Seara, am plecat spre Atena în jurul orei 20:20, iar pe la 22:00, cu 20 de minute înainte de destinaţie, ne-am oprit în mijlocul mării. M-am apropiat de balustrada, eram departe de ţărm, dar vedeam cum arde ţărmul din jurul portului Rafina. Nu mai vedeam luminile portului, sau ale oraşului, vedeam doar flăcări. Un fum uriaş, negru, gros, care acoperea tot cerul", a început Alice Bursuc descrierea coşmarului prin care a trecut, potrivit Libertatea.

„Ne uitam catre Rafina si vedeam o zonă neagră şi numai foc şi fum care se ridica spre cer. La un minut dupa ce feribotul a oprit motoarele, am auzit ţipete, urlete. Ele veneau din apă. Toata lumea s-a dus pe o parte a vaporului, ca în Titanic. Am văzut doi oameni în apă. Toată lumea a început să ţipe, să le strige să reziste, iar în câteva secunde membrii echipajului au aruncat spre ei două colace de salvare, care aveau ataşate şi lumini, ca să poată fi văzute în întuneric. Dar curentul era atât de puternic încât cei doi naufragiaţi nu au putut ajunge la ele, aşa că a început operaţiunea de salvare. A fost coborâtă o barcă de salvare în apă şi cinci membri ai echipajului au pornit spre cei doi aflaţi în apă. După câteva minute i-au găsit şi i-au adus la bord. Erau în stare de şoc, nu ziceau nimic, stateau în şezut, se ţineau de mână şi se vedea că erau epuizaţi", a descris Alice Bursuc momentul salvării.

„Noi nu înţelegeam de ce sunt oamenii aceia atât de mult în larg. Eram la vreo 10-20 de kilometri de coastă. Toată lumea de pe vapor a aprins luminile telefoanelor şi încercam să luminăm cum puteam apa şi ne uitam după alţi supravieţuitori. Am aflat că au fost foarte mulţi care au luat prima barca pe care au găsit-o, şi au sărit în apă ca să scape de incendiu. Dar vântul a bătut atât de tare încât i-a dus în larg. În jurul nostru erau alte 4 vapoare mari care stăteau şi fiecare încerca să salveze cât mai mulţi oameni din apă. Membrii echipajului de pe feribotul pe care mă aflam eu au salvat încă 4 oameni din mare. Printre cei salvaţi era o mamă, iar de gâtul ei stătea agăţat un copil de 6-7 ani. Aceştia nu ziceau nimic. Stăteau în fund, cu capul pe genunchi”, a mai povestit Alice Bursuc.

Claudia Gutulescu: „O imagine zdruncinătoare din Grecia, unde 49 de oameni au pierit ieri, inclusiv pe plaje sau în hoteluri. Și culmea, informațiile ar fi că toata această nenorocire a fost provocată chiar de niște greci…

“Multi dintre cei care au murit erau turisti care incercasera sa gaseasca refugiu, dar nu au reusit. Salvatorii au descoperit cadavrele a 26 de adulti si copii, imbratisati, la doar 15 metri de apa”.

Sorin Ionita: "Pare de necrezut apocalipsa din Grecia: duzini de oameni morti in incendiu, la cativa metri de plaja, pare ca n-au mai apucat sa ajunga la apa… De fapt, cum ne spun mereu pompierii, degeaba ajungeau, in incendii se moare in primul rand din intoxicatia cu fum. E ca la Pompei: trebuie sa lasi totul si sa fugi pana nu te ajunge norul din urma. Cand te ajunge focul, esti deja mort demult”.

Citeste si Ți-ai programat concediul în Grecia? Flăcările fac ravagii, cel putin 50 de oameni au murit, destinatii turistice populare sunt distruse - VIDEO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
79

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
890

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
278

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...