Marţi 13 – Zi fără ghinion, alături de pompieri!

Ieri, de Ziua Informării Preventive, botoşănenii au fost ocoliÅ£i de ghinion. Asta pentru că au urmat sfaturile pompierilor transmise, atât prin intermediul mass-mediei locale, cât ÅŸi în cadrul acÅ£iunilor de informare preventivă. Astfel că, în ziua de 13 octombrie, pe raza judeÅ£ului s-a înregistrat un singur incendiu într-o casă părăsită unde au ars mai multe deÅŸeuri.
           
Sub sloganul "PreveniÅ£i ghinionul", Inspectoratul pentru SituaÅ£ii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al JudeÅ£ului BotoÅŸani ÅŸi Serviciile Voluntare pentru SituaÅ£ii de Urgenţă din judeÅ£ ÅŸi municipiul BotoÅŸani au derulat mai multe activităţi prin care s-a urmărit conÅŸtientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor ÅŸi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaÅ£ii de urgenţă.

Elevii care frecventează cursurile şcolilor din judeţ au participat la lecţii deschise susţinute de inspectorii de prevenire ai I.S.U. Botoşani.

Totodată, în complexele comerciale ÅŸi pieÅ£ele din municipiile BotoÅŸani ÅŸi Dorohoi s-au organizat puncte mobile de informare preventivă, trecătorii primind pe lângă recomandări pentru a preîntâmpina o situaÅ£ie de urgenţă ÅŸi pliante din campaniile naÅ£ionale "F.O.C.– Flăcările Omoară Copii", "R.I.S.C. – Renunţă! ImprovizaÅ£iile Sunt Catastrofale!", "Vreau să fiu voluntar!" ÅŸi "Nu tremur la cutremur".

Dacă unii elevi au preferat postura de gazdă pentru pompierii, alÅ£ii au venit în vizită la DetaÅŸamentele de Pompieri BotoÅŸani ÅŸi Dorohoi, în cadrul "Zilei PorÅ£ilor Deschise".

Tot marÅ£i, cinci dintre acultătorii postului local de radio “FIX au câÅŸtigat câte un stingător de tip P2, oferit de E.ON România, după ce au răspuns corect la întrebări cu specific în domeniul situaÅ£iilor de urgenţă. Concursul s-a desfăşurat în cadrul emisiunii "De suflet, de voie bună", între orele 15.00 – 18.00.

Pe 13 octombrie s-a sărbătorit şi "Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului de Dezastre", activităţile derulate fiind un mijloc de promovare a unei culturi globale cu privire la reducerea riscurilor dezastrelor.
 
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Botoşani
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...