Marş cu biciclişti cu prilejul Săptămânii Mobilităţii Europene-FOTO

Marş cu biciclişti cu prilejul Săptămânii Mobilităţii Europene-FOTO
Circa 20 de biciclişti, de toate vârstele, au organizat, joi, un marş pe străzile din municipiul Botoşani, cu prilejul Săptămânii Mobilităţii Europene.

Bicicliştii au mers pe traseul Colegiul Naţional A.T. Laurian – b-dul Mihai Eminescu – staţia de carburanţi LUKOIL – întoarcere pe str. Calea Naţională – str. Calea Naţională – IRE – întoarcere pe str. Calea Naţională – str. Cuza Vodă – Piaţa Revoluţiei (punct final), fiind întâmpinaţi la sosire de subprefectul Sebastian Tocariu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Eugen Mateciuc şi de Cristian Ţebecailo, din cadrul Primăriei Botoşani.

În acest mod, participanţii la marş au vurt să promoveze mersul pe bicicletă ca un mod de viaţă sănătos dar şi de protecţie a mediului înconjurător.






“Agenţia pentru Protrecţia Mediului este iniţiatoarea acestei acţiuni începând cu anul 2006. În Europa, de 12 ani este promovată această acţiune pentru a sensibiliza populaţia şi autorităţile publice locale să utilizăm transportul în comun, mersul pe bicicletă, mersul pe jos. Prin aceasta reducem cantitatea de noxe eliminate în atmosferă şi calitatea mediului va fi mai bună, a declarat Eugen Mateciuc, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani.

In perioada 16 – 22 septembrie 2013, ţările Europei sărbatoresc a 12-a editie a Saptamanii Mobilitatii Europene (European Mobility Week). Iniţiativa încurajează reducerea emisiilor de gaze de esapament, a zgomotului si a blocajelor din trafic imbunatatind astfel sanatatea si calitatea vietii in localitatile urbane. Scopul acestei campanii este incurajarea societatii civile pentru utilizarea mijloacelor si metodelor alternative de deplasare cum ar fi: bicicleta, transportul public in comun, mersul pe jos, etc.

Tema centrala a anului 2013 Aer curat – e rândul tău! (Clean air – It’s your move), atrage atenţia asupra impactului negativ pe care îl are transportul asupra calităţii aerului şi încurajează cetăţenii să-şi protejeze sănătatea şi calitatea vieţii prin schimbarea modalităţii de transport de zi cu zi.







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
175

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
175

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
255

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...