Marius Orosanu se indeparteaza de Sindicatul Impact, oferind sprijin unui nou Sindicat Alfa!

Marius Orosanu se indeparteaza de Sindicatul Impact, oferind sprijin unui nou Sindicat Alfa!
Salariatii DGASPC au de ales intre doua sindicate in cadrul Cartelului Alfa, intrucat in aceasta saptamana a luat fiinta un nou organism sindical pentru angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Sindicatul Alfa, care va functiona in paralel cu Sindicatul Impact. Potrivit celor 17 membri fondatori, acest nou sindicat se doreste a fi o alternativa la vechiul sindicat, pentru salariatii Directiei.

"Eu, ca presedinte al Cartelului Alfa, am un singur obiectiv, sa pastrez membrii in cadrul Cartel Alfa si sa le ofer cele mai bune servicii sindicale. Conducerea Sindicatului Impact a spus ca acest nou sindicat a fost infiintat de mine, pentru a-l conduce eu, si ca de mult se urmareste constituirea Sindicatului Alfa. E foarte greu ca eu sa pot face proba ca nu este asa. Pot doar sa-mi dau cuvantul de onoare ca nu este asa, si ca nu s-a pus problema infiintarii Sindicatului Alfa pana vineri, pe 6 august. Membrii fondatori erau nemultumiti de cum a decurs negocierea CCM, erau bulversati de unele actiuni ale conducerii sindicatului Impact", a declarat Marius Orosanu intr-o conferinta de presa a Cartelului Alfa.

O alta nedumerire, dar care de aceasta data tine doar de presedintele Cartel Alfa Botosani, este legata de presedintele si prim-vicepresedintele Sindicatului Impact, care in luna mai ar fi participat la Sinaia, la Consiliul National al unei organizatii sindicale neafiliata Cartel Alfa, ci chiar in concurenta.

Marius Orosanu a mai spus ca presedintele Sindicatului Impact, Nicu Macovei, a recunoscut ca a fost pus in situatia sa aleaga, de catre patru membri din Biroul Executiv, care si-au prezentat demisia si daca Sindicatul Impact nu se indeparteaza de Cartel Alfa.

Un alt lucru care l-a deranjat pe presedintele Cartel Alfa, cel care a condus Sindicatul Impact zece ani de zile, este legat de faptul ca nu a fost invitat la negocierile CCM cu reprezentantii DGASPC, ci doar la procedura de conciliere in luna martie.

"Atunci cand am plecat de la Sindicatul Impact am lasat un milliard lei vechi in cont, plus alte 300 de milioane trebuiau sa fie incasate de pe urma sentintelor civile, plus un autoturism. Sindicatul Alfa pleaca de la zero, nu se pune problema pe acei bani. Aici nu e vorba de o lupta pentru fonduri banesti", a spus Orosanu.

Pana in prezent, au fost inregistrate deja 30 de cereri de retragere din Sindicatul Impact si afilierea la Sindicatul Alfa. De precizat ca membrii nu-si vor pierde procesele daca se schimba de la un sindicat la altul, ci doar se schimba avocatul.

"Sindicatul Alfa doreste ca aceasta tranzitie de la un sindicat la altul sa fie cat mai mica, pentru ca se reiau procesele si am convenit ca aceasta perioada de tranzitie sa nu depaseasca luna august. Cel care este nemultumit de Impact are acum posibilitatea sa treaca la Alfa pana pe 31 august, cine nu face aceasta schimbare pana atunci inseamna ca este multumit de Impact si poate sa ramana in continuare acolo", a specificat presedintele Cartel Alfa.

Totusi, daca vor fi persoane care vor sa se inscrie in cadrul Sindicatului Alfa vor fi primite, dar fara reprezentare in instanta la procesele actuale.

Cotizatia pentru Sindicatul Impact este de 0,7% din salariul brut, iar la Sindicatul Alfa este de 0,5%.

"Astept conducerea Sindicatului Impact sa se ridice din mocirla si sa se curete  de acea murdarie in care a intrat, la o discutie in fata membrilor de sindicat. Il provoc public pe presedintele Sindicatului Impact, domnul Nicu Macovei, la o discutie in fata membrilor. Daca nu face fata, are posibilitatea sa fie insotit de oricati membri din Biroul Executiv de la Impact si eu singur", spune Marius Orosanu.

Noul Sindicat Alfa are Biroul Executiv format din:
Irina Mihalachi - presedinte
Loredana Burac - secretar general
Iuliana Orosanu - vicepresedinte
Marieta Ionita - vicepresedinte
Costinel Asoltanei - vicepresedinte

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
2

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
88

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
28

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...