Marius Orosanu: "Cele 5 zile fara plata, o manipulare a Guvernului"

Marius Orosanu: "Cele 5 zile fara plata, o manipulare a Guvernului"

MARIUS OROSANU

"Cand aud salariatii de cinci zile fara plata si sa si lucreze pana la urma vor fi multumiti daca vor fi numai trei zile fara plata si in care chiar sa nu lucreze", spune liderul Cartel Alfa.

Referitor la zvonul conform caruia Guvernul le mai pregateste bugetarilor alte cinci zile fara plata, pana la sfarsitul anului, pe parcursul carora salariatii vor trebui sa vina la munca desi nu sunt platiti, Marius Orosanu, presedintele Cartel Alfa Botosani, considera ca este o strategie a Guvernului pentru a manipula populatia.

"Din ce in ce mai mult, in ultima vreme se lanseaza zvonul reglementarii concediului 5 zile fara plata, in care salariatii sa se prezinte la munca in acea perioada. Trecand de faptul ca este total nelegal un asemenea concediu, parerea mea este ca nu este altceva decat o strategie a Guvernului de a crea presiune asupra oamenilor. Cand aud salariatii de cinci zile fara plata si sa si lucreze pana la urma vor fi multumiti daca vor fi numai trei zile fara plata si in care chiar sa nu lucreze", a declarat Marius Orosanu, presedintele Cartel Alfa Botosani.

Sindicalistul crede ca, daca aceasta varianta va fi pusa in aplicare, salariatii vor trebui sa reactioneze prin adoptarea masurilor de protest, pentru a nu face jocul Guvernului.

"Se face o presiune foarte mare, se spune ceva absurd aproape, ca atunci cand vor veni cu o varianta mai mica, de trei zile fara plata, atunci oamenii sa zica ca tot e mai buna vaianta a doua si o accepta in cele din urma. Cele 5 zile fara plata reprezinta o manipulare a Guvernului, iar daca salariatii se vor lasa pacaliti si nu vor reactiona prin proteste atunci nu vor face altceva decat sa faca jocul Guvernantilor", a adaugat Orosanu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
184

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
75

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
463

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...