MARIUS OROSANU: A sosit timpul ca si sistemul de asistenta sociala si protectia copilului sa aiba o conducere capabila!

MARIUS OROSANU: A sosit timpul ca si sistemul de asistenta sociala si protectia copilului sa aiba o conducere capabila!

MARIUS OROSANU

Contractul colectiv de munca incheiat la nivelul DGASPC Botosani - validat din punct de vedere al legalitatii de Curtea de Apel Suceava printr-o decizie definitiva si irevocabila!

Marti, 17.02.2008, Curtea de Apel Suceava a validat, printr-o decizie definitiva si irevocabila, legalitatea clauzelor Contractului Colectiv de Munca pe anii 2008-2009, incheiat la nivelul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Botosani.

In octombrie 2008 Tribunalul Botosani respinsese cererea conducerii DGASPC Botosani de constatare a nulitatii absolute a contractului colectiv de munca incheiat la nivelul unitatii sau, in subsidiar, de constatare a nulitatii relative a nu mai putin de 18 clauze din respectivul contract (in fapt aproape toate clauzele din contract care vizau anumite drepturi ale personalului DGASPC).

Respingand recursul promovat de conducerea DGASPC Botosani, Curtea de Apel Suceava a confirmat practic ca sentinta pronuntata de Tribunalul Botosani a fost corecta, fiind data in conformitate cu prevederile legale.

Prima consecinta a acestei decizii va fi intensificarea actiunilor sindicale la nivelul DGASPC Botosani.

Vom incerca pentru inceput, timp de cateva zile, sa solutionam pe calea dialogului si in conformitate cu prevederile CCM disfunctionalitatile existente in sistem, care privesc direct sau indirect salariatii.

In cazul in care conducerea DGASPC Botosani va manifesta aceeasi lipsa de dialog, daca nu va acorda drepturile restante aferente perioadei august 2008-ianuarie 2009 (circa 1.800 lei pentru fiecare salariat), precum si daca va socoti institutia ca pe un bun propriu, luand astfel decizii subiective, determinate de interese personale sau de grup, Sindicatul IMPACT Botosani va declansa ample miscari de protest (pichetari, mitinguri, greve) cu scopul declarat de a determina autoritatile competente sa verifice managementul institutiei si sa ia cat mai curand deciziile care se impun.

Semnalam public faptul ca DGASPC Botosani este in ultimul an intr-un declin evident si continuu, determinat de un management defectuos, lipsit de profesionalism.

Consideram ca a sosit timpul ca si sistemul de asistenta sociala si protectia copilului sa aiba o conducere capabila, care sa opreasca haosul care se dezvolta in prezent.

Sindicatul IMPACT Botosani

Presedinte,

Marius Leonardo Orosanu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
274

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5299

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...