Marius Budăi: Plata pensiilor nu va întârzia din cauza zilelor libere de luna viitoare

Marius Budăi: Plata pensiilor nu va întârzia din cauza zilelor libere de luna viitoare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că plata pensiilor nu va întârzia din cauza zilelor libere de luna viitoare.

Într-o intervenţie la un post de televiziune, el a precizat că Poşta Română va lucra vineri, pe 2 decembrie şi toţi pensionarii îşi vor primi banii până pe 15 decembrie.

Referindu-se la tipărirea taloanelor de pensii cu majorările anunţate de la începutul anului viitor, Marius Budăi a spus că se lucrează în acest sens şi că sunt posibile întârzieri în luna ianuarie, de o zi sau două, însă doar în cazul pensiilor în numerar.

„Imediat după 10 decembrie, noi deja suntem cu actele normative lucrate, le-am finalizat, luni începem să le băgăm în avizare. Calendarul în planta la cont pe card se păstrează, aşa cum se ştie, în 12-14 ale lunii. Este început de an, va fi o zi, două decalată plata cu deschiderea contului şi efectuarea plăţilor, dar comprimăm plăţile şi, aşa cum am beneficiat de sprijinul Poştei Române dintotdeauna, şi chiar acum, săptămâna viitoare, vineri, chiar dacă este 2 decembrie şi este liber, se vor face plăţi, cu siguranţă vom asigura aceste plăţi”, a declarat Budăi, conform Rador.

 

Spune-ne opinia ta