(A) În atenția cetățenilor Primăriei comunei Mihai Eminescu

(A) În atenția cetățenilor Primăriei comunei Mihai Eminescu

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință că este prima Unitate Administrativ Teritorială din județul Botoșani care semnează contract de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru „Reabilitarea prin asfaltare a drumurilor comunale și sătești”.
Așadar, astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiție „Reabilitare prin asfaltare drumuri comunale și sătești în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani” prin care Primăria obține de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației suma de 20.000.000 lei pentru asfaltarea a aproximativ 20 km drumuri comunale și sătești.

Potrivit OUG 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, s-a acordat finanțare pentru drumurile comunale și sătești care se află pe amplasamente  din interiorul localităților, unde au fost finalizate  sistemele de alimentare de apă și canalizare sau sunt în curs de realizare lucrările la sistemele de alimentare de apă și canalizare.
Potrivit legislației în vigoare, Primăria, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare va face demersurile necesare în vederea inițierii procedurilor de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție.
Având în vedere termenele prevăzute de Legea Achizițiilor publice, Primăria estimează că în luna mai a anului 2023 va începe execuția lucrărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea incredibilă a umoristului din Botoșani care a scris povestea Zarazei și versuri pentru Constantin Tănase

astăzi, 11:33
42

Isac Lazarovici, un botoșănean de origine evreiască, cunoscut sub pseudonimul de Ion Pribeagu, a fost unul dintre cei mai mari umoriști români ai tuturor timpurilor. Deși puțin cunoscut pu...

O femeie din Botoșani a sărit de la etajul unu, apoi s-a răsturnat cu mașina

astăzi, 11:26
301

O aventură care se putea termina tragic s-a întâmplat, în noaptea de joi spre vineri, în Dorohoi.Din primele cercetări, se pare că o femeie în vârs...

Începe campania de vaccinare antigripală

astăzi, 11:23
45

Campania de vaccinare antigripală începe săptămâna viitoare, iar procedura va fi diferită faţă de anii trecuţi: pentru procurarea serului va fi nevoie de prescriere de la medicul de...