(A) În atenția cetățenilor Primăriei comunei Mihai Eminescu

(A) În atenția cetățenilor Primăriei comunei Mihai Eminescu

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință că este prima Unitate Administrativ Teritorială din județul Botoșani care semnează contract de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru „Reabilitarea prin asfaltare a drumurilor comunale și sătești”.
Așadar, astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiție „Reabilitare prin asfaltare drumuri comunale și sătești în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani” prin care Primăria obține de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației suma de 20.000.000 lei pentru asfaltarea a aproximativ 20 km drumuri comunale și sătești.

Potrivit OUG 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, s-a acordat finanțare pentru drumurile comunale și sătești care se află pe amplasamente  din interiorul localităților, unde au fost finalizate  sistemele de alimentare de apă și canalizare sau sunt în curs de realizare lucrările la sistemele de alimentare de apă și canalizare.
Potrivit legislației în vigoare, Primăria, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare va face demersurile necesare în vederea inițierii procedurilor de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție.
Având în vedere termenele prevăzute de Legea Achizițiilor publice, Primăria estimează că în luna mai a anului 2023 va începe execuția lucrărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
200

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
428

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
122

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...