(A) În atenția cetățenilor Primăriei comunei Mihai Eminescu

(A) În atenția cetățenilor Primăriei comunei Mihai Eminescu

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință că este prima Unitate Administrativ Teritorială din județul Botoșani care semnează contract de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru „Reabilitarea prin asfaltare a drumurilor comunale și sătești”.
Așadar, astăzi s-a semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiție „Reabilitare prin asfaltare drumuri comunale și sătești în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani” prin care Primăria obține de la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației suma de 20.000.000 lei pentru asfaltarea a aproximativ 20 km drumuri comunale și sătești.

Potrivit OUG 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, s-a acordat finanțare pentru drumurile comunale și sătești care se află pe amplasamente  din interiorul localităților, unde au fost finalizate  sistemele de alimentare de apă și canalizare sau sunt în curs de realizare lucrările la sistemele de alimentare de apă și canalizare.
Potrivit legislației în vigoare, Primăria, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare va face demersurile necesare în vederea inițierii procedurilor de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiție.
Având în vedere termenele prevăzute de Legea Achizițiilor publice, Primăria estimează că în luna mai a anului 2023 va începe execuția lucrărilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenționare ANM: „Se anunță temperaturi de -20 de grade Celsius. România se confruntă cu fenomene meteo extreme”

astăzi, 19:13
71

Valul polar aduce ninsori și viscol puternic la noi în țară. Meteorologii au emis mai multe avertizări de cod galben și portocaliu.Noaptea trecută s-au înregistrat temperaturi ex...

Astăzi: CFR 1907 Cluj - FCSB, ora 21.00! Cel mai tare meci al campionatului

astăzi, 17:09
33

Astăzi se va juca cel mai tare duel din Superliga României. Formațiile ce s-au bătut la campionat de fiecare dată în ultimii cinci ani sunt gata să facă un show de excepție, chiar ...

Câinii antrenați pentru a face treaba a 10 polițiști. De instruirea lor se ocupă cei mai buni instructori

astăzi, 15:49
47

Bogdan Fedor este unul dintre puținii polițiști pasionați care și-au îndeplinit visul de a instrui și a lucra alături de câini. Zeus, un ciobănesc belgian născut în Centrul ...