Marea Debarasare, in premiera in mediul rural!

Marea Debarasare, in premiera in mediul rural!
Marea Debarasare, la nivelul judetului Botosani, va avea loc joi, 4 decembrie, in mediul rural, dar si sambata, in mediul urban.

Sambata, 6 decembrie 2008, se va desfasura o noua editie a campaniei Marea Debarasare, campanie initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, sprijinita de organizatiile colective Ecotic, Recolamp si Environ.

Actiunea de colectare va demara, incepand cu ora 09.00, pe scenariul cunoscut din editiile anterioare, conform carora cetatenii vor scoate in fata locuintelor deseurile de echipamente electrice si electronice, iar primariile, prin operatorii de salubritate, vor colecta aceste deseuri si le vor transporta spre punctele de colectare stabilite in plan local.

In judetul Botosani, campania se va derula in municipiile Botosani si Dorohoi prin intermediul SC Urban Serv SA Botosani, respectiv Directia de Servicii Publice Dorohoi.

In aceasta editie, pentru prima data se vor colecta DEEE in localitati din mediul rural in ziua de 4 decembrie 2008.Actiunea este derulata de organizatia colectiva ECO TIC impreuna cu agentii de colectare.

Traseul stabilit este urmatorul: Frumusica-Flamanzi-Cristesti-Botosani-Ipotesti-Leorda-Dorohoi-George Enescu-Cordareni-Vorniceani-Saveni-Vlasinesti-Hanesti-Mihalaseni-Stefanesti-Trusesti-Botosani. Primariile au fost informate din timp despre aceasta actiune si si-au exprimat interesul si disponibilitatea de a se implica.

DEEE-urile vor fi colectate intr-un spatiu special amenajat si vor fi preluate de mijloacele de transport ale ECOREC.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
242

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
221

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
318

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...