Aproape 1000 de botosaneni beneficiaza de subventie de 90% din valoarea facturii la incalzire!

Aproape 1000 de botosaneni beneficiaza de subventie de 90% din valoarea facturii la incalzire!
8.701 de botosaneni au depus cereri si vor beneficia de subventii pentru plata facturilor la energia termica. Acestia vor primi pe 20 decembrie subventiile aferente lunii noiembrie.

Marilena Sarbu, consilier in cadrul Primariei Botosani, spune ca, din totalul cererilor, 954 de botosaneni se incadreaza la subventia maxima, procentul fiind de 90% din valoarea facturii.

De subventie suta la suta beneficiaza persoanele singure sau cu ajutor social care au sub 155 lei pe membru de familie, a precizat Marilena Sarbu.

La polul opus, de subventia minima beneficiaza 259 botosaneni ce se incadreaza la un venit pe membru de familie cuprins intre 540-615 lei.

Factura emisa de SC Termica se calculeaza in raport cu consumul maxim si pretul local de referinta, de respectiv 213 lei pe gigacalorie. Pentru cei care nu au depus inca cerere, nu e timpul pierdut daca se incadreaza in limitele Ordonantei 5/2003.

Cei care au un venit de pana in 615 lei pe membru de familie pot depune cerere pe tot parcursul sezonului rece, dar primesc subventii incepand cu luna depunerii cererii, nu si retroactiv, a mai adaugat Marilena Sirbu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
30

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
195

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
66

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...