Manualele de la colegiul unde au studiat prinții Harry și William, create de o echipă de români!

Aceiași români au participat fără succes la licitația din 2014 organizată de Ministerul Educației din România. Câteva luni mai târziu au plecat în Anglia și au reușit să vândă mai multor instituții de învățământ de acolo aceleași soluții tehnice pe care le-au propus Ministerului Educației de la noi. Astfel, la Eton College din Marea Britanie, o parte dintre profesori folosesc manuale digitale făcute de români.

În România, textele și imaginile din manualul digital sunt identice cu cele din manualul tipărit, la finalul căruia se află și CD-ul cu lecțiile trecute în format electronic. De asemenea, există și câteva tipuri de exerciții unde, în loc de stilou, copiii bifează cu mouse-ul varianta corectă, relateaza Digi24.

Și Cristian Dinu, co-fondatorul companiei Lean Forward, face manuale digitale, însă sunt mult mai complexe de atât.

"Ca profesor, pot de exemplu să controlez navigația pe calculatoarele elevilor. Apăs pe un buton și toți din clasă vin la aceeași pagină cu mine", a precizat Cristian Dinu.

Dacă vreunul dintre elevi se duce să vadă ceva pe Facebook sau în altă parte, imediat profesorul este anunțat.

Mai sunt și alte funcții. De exemplu, profesorul vede în timp real ce scriu elevii săi și poate să completeze manualul cu fișiere audio sau video în funcție de nivelul clasei la care predă.

Cu acest tip de manuale, Cristian Dinu a participat la licitația din 2014 organizată de Ministerul Educației, însă au existat doar doi câștigători, abonați la contractele cu statul român. Prin urmare, toți ceilalți participanți, inclusiv Cristian, au depus contestații.

"Au încercat prima oară să forțeze o cifră de afaceri extraordinar de mare, la care au renunțat în urma presiunilor externe", a subliniat co-fondatorul Learn Forward, Cristian Dinu.

Câteva luni mai târziu, Cristian Dinu reușea să semneze contracte pentru manuale digitale cu mai multe instituții de învățământ din Marea Britanie, dintre care cea mai cunoscută este Eton College. Școala privată a fost înființată acum 600 de ani și, de-a lungul timpului, aici au învățat 17 prim-miniștri ai Marii Britanii, dar și prinții Harry și William. Soluțiile tehnice propuse și acceptate de cei de la Eaton sunt același pe care Ministerul Educației din România le-a refuzat.

"În mod foarte straniu, departamentul de Religie este cel care folosește cel mai mult manualele noastre digitale. Am mai făcut un modul pentru Economie, unul pentru Istorie și câteva experimente pentru matematică", a declarat Cristian Dinu.

Compania lui Cristian Dinu are șase angajați și divizia din Marea Britanie a avut o cifră de afaceri de 150.000 de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 19 ianuarie: Sf. Cuv. Macarie cel Mare şi Macarie Alexandrinul; Sf. Ier. Marcu, Mitropolitul Efesului; Sf. Mc. Eufrasia

astăzi, 08:03

Dar, venind cei din sat, l-au făcut preot fără voia lui, deşi era încă tânăr. Deci, făcându-se acest lucru, Macarie a început să ducă o viaţă mai aspră, căci venea...

Valeriu Iftime la discuție cu Grozavu: ,,Le-am promis oamenilor din Botoșani că anul ăsta nu vor mai avea emoțiile de anul trecut”! (Video)

Saturday, 18 January 2025

Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, a postat, sâmbătă, 18 ianuarie, un clip video în care își arată mulțumirea către actualul antrenor al echipei FC Botoșani....

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de stil vechi au marcat astăzi Ajunul Bobotezei și se pregătesc de sărbătorirea Botezul Domnului!

Saturday, 18 January 2025

Potrivit canoanelor bisericești, Mântuitorul Iisus Hristos a început să propovăduiască atunci când a împlinit 30 de ani, după ce a primit botezul în apa Iordanului d...