Manifestări dedicate Zilei Eroilor la Botoșani, clopotele bisericilor vor răsuna la unison!

Ziua Eroilor este marcată anual în România, doar că dacă la care are loc nu este una fixă, fiind legată de Paște și Rusalii.

Manifestări dedicate Zilei Eroilor la Botoșani, clopotele bisericilor vor răsuna la unison!

Anul acesta Ziua Eroilor este marcată pe 13 iunie și manifestările vor avea loc la Cimitirul Eroilor de la Pacea.

În intervalul orar 11:40 – 11:55 are loc adunarea invitaților la locul de desfășurare a activității.

La ora 12:00 clopotele tuturor lăcașelor de cult vor fi trase timp de trei minute. Salutul drapelului de luptă se va face de către primarul municipiului Botoșani și comandantul garnizoanei Botoșani.  

Se va intona Imnul Național al României, va avea loc oficierea serviciului religios și Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, va prezenta mesajul prim-ministrului.

Vor fi depuse coroane și jerbe de flori în acordurile Imnului Eroilor, iar la final se va realiza dispozitivul de defilare și defilarea detașamentului de onoare.

Reamintim faptul că Ministerul Educației a transmis o hotărâre către Inspectoratele Școlare Județene din țară prin care informează că unitățile de învățământ trebuie să organizeze activități în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul colegilor de la Psihiatrie, după moartea Cristinei: „De azi înainte o vom căuta doar în inimile noastre...”

astăzi, 11:41
371

Dr. Florina Rotariuc, șefa Centrului de Sănătate Mintală din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a transmis un mesaj de condoleanțe după v...

Examenul național de definitivat la Botoșani: Peste 100 de candidați înscriși, unde are loc examenul!

astăzi, 11:14
78

La nivelul județului Botoșani, proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie 2024, î...

Experiența unui tânăr agronom din Botoșani în Noua Zeelandă: ”Am învățat cum să lucrez cu sisteme de irigații, utilaje și softuri noi!”

astăzi, 10:50
97

Ștefan Emanuel Covaliu, un tânăr 24 de ani din Dorohoi, masterand al Facultății de Agricultură USV Iași, a ajuns în Noua Zeelandă la o multinațională care se clasează în to...