Mancarica de urzici cu usturoi

Ingrediente:

1 kg urzici proaspete
4 catei usturoi
o ceapa
2 linguri bulion
1/4 pachet margarina
o lingura faina
o cana lapte de soia sau zeama in care au fiert urzicile

Mod de preparare:

Se curata urzicile de codite si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se oparesc timp de 10 minute in apa fierbinte. Intr-o tigaie se topeste margarina (se poate inlocui si cu ulei) si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulionul dizolvat in putina apa, se adauga urzicile scurse de zeama si tocate fin, asemenea vinetelor coapte. Intr-un castronel se dizolva faina in laptele de soia si mai apoi se toarna peste urzici, se lasa sa fiarba putin, pana ce se ingroasa. Pe parcurs se completeaza cu zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 min. Spre sfarsit se adauga usturoiul taiat feliute mici sau pisat si sare dupa gust. Se serveste cu mamaliga fierbinte. Puteti adauga si un ou ochi, daca nu tineti post.
 

Sursa AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă în sistemul SIME! Intervenție fulger a polițiștilor botoșăneni pentru protejarea unei victime și prinderea unui agresor! (Foto,Video)

astăzi, 17:02

La data de 13 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au depistat și reținut un bărbat, de 66 de ani, din comuna Stăuceni, care a dezactivat sistemul electr...

(P) Despre aromaterapie și cum influențează mirosurile viața de cuplu

astăzi, 15:28

Fără doar și poate, trăim într-o perioadă în care stresul, rutina zilnică și lipsa de timp afectează profund relațiile de cuplu iar găsirea (și utilizarea) unor metode naturale ...

Precizări privind modificările legislative referitoare la asigurarea medicală a personalului clerical și monahal!

astăzi, 15:20

Având în vedere informațiile false vehiculate recent în spațiul public cu privire la presupusa pierdere, începând cu data de 1 septembrie 2025, a calității de persoan...