Mancarica de urzici cu usturoi

Ingrediente:

1 kg urzici proaspete
4 catei usturoi
o ceapa
2 linguri bulion
1/4 pachet margarina
o lingura faina
o cana lapte de soia sau zeama in care au fiert urzicile

Mod de preparare:

Se curata urzicile de codite si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se oparesc timp de 10 minute in apa fierbinte. Intr-o tigaie se topeste margarina (se poate inlocui si cu ulei) si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulionul dizolvat in putina apa, se adauga urzicile scurse de zeama si tocate fin, asemenea vinetelor coapte. Intr-un castronel se dizolva faina in laptele de soia si mai apoi se toarna peste urzici, se lasa sa fiarba putin, pana ce se ingroasa. Pe parcurs se completeaza cu zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 min. Spre sfarsit se adauga usturoiul taiat feliute mici sau pisat si sare dupa gust. Se serveste cu mamaliga fierbinte. Puteti adauga si un ou ochi, daca nu tineti post.
 

Sursa AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A treia zi de pelerinaj la Iași: Peste 65.000 de credincioși din toată țara au trecut pe la racla Sfintei Parascheva!

astăzi, 12:44

Pelerinajul de la Iași a ajuns în a treia noapte, iar numărul credincioșilor crește considerabil. Peste 65.000 s-au închinat până acum la moaștele Cuvioasei Parascheva, iar ...

Șofer reținut de polițiști, a fost prins beat și (posibil) drogat pe un bulevard din Botoșani!

astăzi, 11:51

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Curtești, ce...

Profesorii nu mai au voie să anunțe notele elevilor în fața clasei sau la ședințele cu părinții!

astăzi, 11:15

Conform metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, pentru anul școlar 2025-2026, rezultatele individuale obținute d...