Mancarica de urzici cu usturoi

Ingrediente:

1 kg urzici proaspete
4 catei usturoi
o ceapa
2 linguri bulion
1/4 pachet margarina
o lingura faina
o cana lapte de soia sau zeama in care au fiert urzicile

Mod de preparare:

Se curata urzicile de codite si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se oparesc timp de 10 minute in apa fierbinte. Intr-o tigaie se topeste margarina (se poate inlocui si cu ulei) si se caleste ceapa tocata marunt, apoi se stinge cu bulionul dizolvat in putina apa, se adauga urzicile scurse de zeama si tocate fin, asemenea vinetelor coapte. Intr-un castronel se dizolva faina in laptele de soia si mai apoi se toarna peste urzici, se lasa sa fiarba putin, pana ce se ingroasa. Pe parcurs se completeaza cu zeama in care au fiert si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 min. Spre sfarsit se adauga usturoiul taiat feliute mici sau pisat si sare dupa gust. Se serveste cu mamaliga fierbinte. Puteti adauga si un ou ochi, daca nu tineti post.
 

Sursa AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Pinocchio” vine din nou la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” Botoșani!

Tuesday, 25 November 2025

La Teatrul pentru Copii şi Tineret "Vasilache" botoșănenii pot viziona în această săptămână, în zilele de joi, 27 noiembrie 2025, de la ora 18:00 şi duminică, 30 n...

AJPIS Botoșani a alimentat peste 27.000 de conturi pentru plata facturilor la energie!

Tuesday, 25 November 2025

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Botoșani a efectuat o nouă tranșă de plăți pentru 27.646 de beneficiari ai tichetului de energie, reprezentând sprijin a...

Colocviu comemorativ la Botoșani: „Nicolae Iorga – 85 de ani de la trecerea în eternitate”

Tuesday, 25 November 2025

Muzeul Judeţean Botoşani organizează joi, 27 noiembrie 2025, ora 13.00, în amfiteatrul Colegiului Național „A.T. Laurian”, colocviul comemorativ „Nicolae Iorga – 85 d...