CE PĂRERE AVEȚI? Guvernul se pregăteşte să suspende "cornul şi laptele". Ponta: "Aruncăm banii pe geam"

CE PĂRERE AVEȚI? Guvernul se pregăteşte să suspende "cornul şi laptele". Ponta: "Aruncăm banii pe geam"
Guvernul ia în calcul varianta ca Programul "Cornul şi laptele", introdus de Guvernul Năstase, să fie stopat. Din analiza premierului Victor Ponta, programul care a fost conceput pentru a încuraja frecventarea cursurilor de către copiii din familii sărace, în special din comunităţile de romi, reprezintă în acest moment "o risipă de bani".
 
"Eu cred că acei bani îi putem folosi altfel. Sunt foarte mulţi copii cărora le dau părinţii de mâncare. Sigur nu mănâncă cornul ăla şi laptele, rispim banii", a spus primul-ministru, într-un interviu pentru adevărul.ro.
 
Potrivit lui Ponta, "banii trebuie să fie realocaţi". "Programul a funcţionat într-un anumit moment, dar acum aruncăm banii pe geam", a adăugat premierul.
 
Promovat în timpul guvernării PSD 2000-2004, programul "Cornul şi laptele" a fost extins în 2010 de senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu, printr-o iniţiativă legislativă, la "Cornul, laptele şi mărul". Lia Olguţa Vasilescu şi Adrian Năstase au fost, de aftfel, unii dintre cei mai vehemenţi opozanţi ai ministrului PDL Daniel Funeriu, care a vrut să oprească programul în 2011, considerându-l "o mare rispipă".
 
"Nu voi fi de acord cu abandonarea acestui program", riposta Năstase pe blog, cu argumentul că "europenii susţin un astfel de proiect" care "este singura şansă pentru nişte copii loviţi de săracie". "Pe această linie de gândire, vom renunţa şi la stat, pentru că este o cheltuială inutilă, de care nimeni nu mai are nevoie, nu-i aşa?", comenta fostul premier PSD în 2011.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
5

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
109

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...