Mancarea pozitiva - ce este si ce beneficii aduce organismului

In viata, totul este echilibru intre pozitiv si negativ. E o filozofie intreaga aici, despre care nu-i locul sa vorbim. Asa ca ne oprim la alimentatia pozitiva, ca un prim pas spre o viata pozitiva.

Mancarea pozitiva este ca o gura de aer proaspat. Aduce energie, tonus si pofta de viata. Iata cateva repere pe care le poti lua in calcul, asa cum scrie Madame Figaro, conform ziare.com.

Mancare pozitiva pentru energie pozitiva inseamna seminte, miere de albine, quinoa, ciuperci, ardei rosii, sfecla, varza, alge, acai, goji, afine. Ele sunt concentrate de vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi esentiali. Toate acestea contin multi nutrienti si toate au o densitate calorica mica. Toate trebuie incluse in dieta cat mai des posibil pentru au capacitatea de a reconditiona celulele. In plus, controleaza nivelul zaharului din sange si stimuleaza sistemul imunitar.

 Mancarea pozitiva pentru femei este cea care contine un nivel crescut de fier si asta pentru ca femeile, in marea lor majotitate, au deficit de fier. Cele mai bune surse sunt organele, carnea slaba, fructele de mare, pestele si, ultimele, dar nu cele din urma, legumele uscate. Combina toate aceste alimente bogate in fier cu cele bogate in vitamina C care stimuleaza absorbtia fierului. Prin urmare, asociaza-le!

 Tot mancare pozitiva inseamna si alimentele bogate in magneziu. Una din patru femei si un barbat din sase au carente de magneziu. Magneziul este pilula naturala antistres, stimuleaza somnul sanatos si tine la nivel ridicat moralul. Magneziul nu se stocheaza, asa ca este necesar in fiecare zi in alimentatie. Doza zilnica este in jur de 360 miligrame, care pot fi aduse de ciocolata, cereale integrale, fructe si legume uscate. Un pumn de migdale (30 grame) inseamna 90 de miligrame de magneziu, o banana inseamna 45 miligrame.

 De pe urma unei alimentatii pozitie are de castigat si pielea, care cel mai bine se hraneste din interior. Alimentele ideale: cele bogate in vitaminele B, C si E si carotenoide, la care se adauga un pic de omega-3. Toate acestea in combinatiile ideale le gasim in citrice, fructe rosii, legume verzi si seminte oleaginoase (nuci, migdale) ca sursa principala de vitamina E.

Cele mai bune surse de vitamine din grupul B sunt germeni de grau, ouale, avocado, tonul, somonul si alti pesti grasi, extrem de eficinti in prevenirea imbatranirii pielii si impotriva deshidratarii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

13 candidați: România își alege al cincilea președinte de după 1989!

astăzi, 18:24

România își alege cel de-al cincilea președinte de după 1989, după Ion Iliescu (trei mandate), Emil Constantinescu, Traian Băsescu (două mandate) și Klaus Iohannis (două mandate). ...

Pedepsit să muncească la Muzeul din Botoșani după ce a fost condamnat pentru deținere de droguri de mare risc!

astăzi, 17:12

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Costel Vlăduț I. la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de mare risc, pentru consum propr...

Au rămas fără acoperiș deasupra capului: Două case vecine au luat foc, o femeie a ajuns la spital! (Foto)

astăzi, 15:45

S-a întâmplat în această dimineață, în municipiul Dorohoi. Locuințele celor două femei sunt lipite una de cealaltă, iar flăcările au fost observate târziu, de una...