Mancarea pozitiva - ce este si ce beneficii aduce organismului

In viata, totul este echilibru intre pozitiv si negativ. E o filozofie intreaga aici, despre care nu-i locul sa vorbim. Asa ca ne oprim la alimentatia pozitiva, ca un prim pas spre o viata pozitiva.

Mancarea pozitiva este ca o gura de aer proaspat. Aduce energie, tonus si pofta de viata. Iata cateva repere pe care le poti lua in calcul, asa cum scrie Madame Figaro, conform ziare.com.

Mancare pozitiva pentru energie pozitiva inseamna seminte, miere de albine, quinoa, ciuperci, ardei rosii, sfecla, varza, alge, acai, goji, afine. Ele sunt concentrate de vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi esentiali. Toate acestea contin multi nutrienti si toate au o densitate calorica mica. Toate trebuie incluse in dieta cat mai des posibil pentru au capacitatea de a reconditiona celulele. In plus, controleaza nivelul zaharului din sange si stimuleaza sistemul imunitar.

 Mancarea pozitiva pentru femei este cea care contine un nivel crescut de fier si asta pentru ca femeile, in marea lor majotitate, au deficit de fier. Cele mai bune surse sunt organele, carnea slaba, fructele de mare, pestele si, ultimele, dar nu cele din urma, legumele uscate. Combina toate aceste alimente bogate in fier cu cele bogate in vitamina C care stimuleaza absorbtia fierului. Prin urmare, asociaza-le!

 Tot mancare pozitiva inseamna si alimentele bogate in magneziu. Una din patru femei si un barbat din sase au carente de magneziu. Magneziul este pilula naturala antistres, stimuleaza somnul sanatos si tine la nivel ridicat moralul. Magneziul nu se stocheaza, asa ca este necesar in fiecare zi in alimentatie. Doza zilnica este in jur de 360 miligrame, care pot fi aduse de ciocolata, cereale integrale, fructe si legume uscate. Un pumn de migdale (30 grame) inseamna 90 de miligrame de magneziu, o banana inseamna 45 miligrame.

 De pe urma unei alimentatii pozitie are de castigat si pielea, care cel mai bine se hraneste din interior. Alimentele ideale: cele bogate in vitaminele B, C si E si carotenoide, la care se adauga un pic de omega-3. Toate acestea in combinatiile ideale le gasim in citrice, fructe rosii, legume verzi si seminte oleaginoase (nuci, migdale) ca sursa principala de vitamina E.

Cele mai bune surse de vitamine din grupul B sunt germeni de grau, ouale, avocado, tonul, somonul si alti pesti grasi, extrem de eficinti in prevenirea imbatranirii pielii si impotriva deshidratarii.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alegeri prezidențiale 2025. AEP anunță când începe votarea în străinătate și unde se deschide prima secție!

astăzi, 20:45

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că începând de mâine, 15 mai, votarea pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2025 va începe în străi...

Un șofer s-a ales cu o amendă uriașă în urma unui control. Cu ce nereguli l-au prins polițiștii botoșăneni!

astăzi, 20:20

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul național DN 24C, în comuna Ripiceni, un ansamblu de autovehicule. În urma v...

Două spectacole excepționale, în weekend la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (Foto)

astăzi, 19:30

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Bani din cer” de Ray Cooney și „Watch dogs...