Mancarea pozitiva - ce este si ce beneficii aduce organismului

In viata, totul este echilibru intre pozitiv si negativ. E o filozofie intreaga aici, despre care nu-i locul sa vorbim. Asa ca ne oprim la alimentatia pozitiva, ca un prim pas spre o viata pozitiva.

Mancarea pozitiva este ca o gura de aer proaspat. Aduce energie, tonus si pofta de viata. Iata cateva repere pe care le poti lua in calcul, asa cum scrie Madame Figaro, conform ziare.com.

Mancare pozitiva pentru energie pozitiva inseamna seminte, miere de albine, quinoa, ciuperci, ardei rosii, sfecla, varza, alge, acai, goji, afine. Ele sunt concentrate de vitamine, minerale, antioxidanti, aminoacizi esentiali. Toate acestea contin multi nutrienti si toate au o densitate calorica mica. Toate trebuie incluse in dieta cat mai des posibil pentru au capacitatea de a reconditiona celulele. In plus, controleaza nivelul zaharului din sange si stimuleaza sistemul imunitar.

 Mancarea pozitiva pentru femei este cea care contine un nivel crescut de fier si asta pentru ca femeile, in marea lor majotitate, au deficit de fier. Cele mai bune surse sunt organele, carnea slaba, fructele de mare, pestele si, ultimele, dar nu cele din urma, legumele uscate. Combina toate aceste alimente bogate in fier cu cele bogate in vitamina C care stimuleaza absorbtia fierului. Prin urmare, asociaza-le!

 Tot mancare pozitiva inseamna si alimentele bogate in magneziu. Una din patru femei si un barbat din sase au carente de magneziu. Magneziul este pilula naturala antistres, stimuleaza somnul sanatos si tine la nivel ridicat moralul. Magneziul nu se stocheaza, asa ca este necesar in fiecare zi in alimentatie. Doza zilnica este in jur de 360 miligrame, care pot fi aduse de ciocolata, cereale integrale, fructe si legume uscate. Un pumn de migdale (30 grame) inseamna 90 de miligrame de magneziu, o banana inseamna 45 miligrame.

 De pe urma unei alimentatii pozitie are de castigat si pielea, care cel mai bine se hraneste din interior. Alimentele ideale: cele bogate in vitaminele B, C si E si carotenoide, la care se adauga un pic de omega-3. Toate acestea in combinatiile ideale le gasim in citrice, fructe rosii, legume verzi si seminte oleaginoase (nuci, migdale) ca sursa principala de vitamina E.

Cele mai bune surse de vitamine din grupul B sunt germeni de grau, ouale, avocado, tonul, somonul si alti pesti grasi, extrem de eficinti in prevenirea imbatranirii pielii si impotriva deshidratarii.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

,,E timpul să nu mai dăm și noi ceva!” - Activități de prevenire a corupției desfășurate la Spitalul Județean de Urgență Mavromati! (Foto)

astăzi, 19:50

Ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au desfășurat, în perioada 02-04 iulie 2025, în baza prot...

Tragedie la pescuit: Un bărbat și-a pierdut viața după ce a intrat să înoate, în râul Prut, și nu a mai ajuns la mal! (Foto)

astăzi, 19:41

Pompierii au fost solicitați în această după amiază să intervină pentru căutarea unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, care era la pescuit pe malul râului Prut, î...

Falși reprezentanți ai unor așa-zise „asociații umanitare”, amendați de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 19:10

Trei persoane care colectau sume de bani în interes personal, susținând că activitatea lor se desfășoară în scop umanitar, au fost surprinse de polițiștii locali în mome...