Guvernul va decide, la jumătatea lunii aprilie, câţi bugetari vor fi daţi afară din administraţia centrală

Guvernul va decide, la jumătatea lunii aprilie, câţi bugetari vor fi daţi afară din administraţia centrală
  Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat astăzi că Guvernul urmează să adopte, la jumătatea lunii aprilie, decizia privind reducerea numărului de funcţionari publici din administraţia centrală.
 
El a precizat că măsura va intra în vigoare în săptămâna imediat următoare luării deciziei de către Executiv.
 
"Se vor lua măsuri pentru reducerea la nivelul aparatului central al instituţiilor publice cu 15% a numărului de personal, pe medie, şi a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile", a spus Chiţoiu la RTV.

  La începutul lunii martie premierul Victor Ponta a cerut miniştrilor să prezinte, în perioada următoare, propuneri pentru reducerea cu 15% a cheltuielilor cu personalul şi a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, solicitarea fiind formulată într-o şedinţă de Guvern.

Deşi la acea vreme surse citate de Mediafax declarau că "măsura nu implică neapărat disponibilizări de personal", ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu a declarat duminică, la RTV, că decizia adoptată în Guvern vizează şi scăderea, în medie, cu 15% a numărului de personal la nivelul administraţiei centrale.
 
"S-ar putea să fie structuri care să aibă mai mult personal, altele mai puţin. (...) S-ar putea ca în unele ministere să fie reduceri de personal", a declarat Chiţoiu, răspunzând unei întrebări.
 
  Ministrul Finanţelor a menţionat că centralizarea datelor finale privind scăderea numărului de personal la nivel administraţiei este realizată la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
157

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
168

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
248

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...