Mănăstirea Coşula este în plină recepţie după lucrările de amploare derulate în ultimul an! FOTO

Mănăstirea Coşula este în plină recepţie după lucrările de amploare derulate în ultimul an! FOTO

   Cristian Achitei Facebook

Imaginile din urmă cu un an şi jumătate, când curtea Mănăstirii Coşula era plină de clădiri ce purtau amprenta anilor şi a vremurilor ce au trecut peste ele, sunt şterse acum, odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare a obiectivului ce promite să devină un punct de atracţie în turismul religios.

Cum lucrările s-au încheiat, comisia de recepţie şi-a început treaba, constând în verificarea documentelor în baza cărora se vor plăti ultimele lucrări şi vizita în teren.

"Ieri (luni, n.r.) a avut loc vizita în teren, mai rămâne de finalizat, până undeva la 1 februarie anul viitor pictura interioară la care mai este de lucru şi care este foarte frumoasă", explică vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei.

Potrivit oficialului, au fost mai multe obiective incluse în reabilitare: Biserica ce a fost reparată, consolidată şi la care s-a recuperat inclusiv parte din pictura exterioară.

"Apoi, casa egumenească, ce include zona de bibliotecă, zonă muzeistică, Arhondaricul, Turnul- Clopotniţă, zona Cuhniilor cu cele două beciuri, care se vor transforma tot în zonă muzeistică, zidul de incintă, peisagistică. Valoarea proiectului este în jur de 19 milioane de lei", declară Cristian Achiţei.















 

 

Spune-ne opinia ta