Mănâncă sănătos: Cum să eviţi obiceiurile culinare greşite

Mănâncă sănătos: Cum să eviţi obiceiurile culinare greşite
În ultimii ani, fie din cauza programului de lucru, fie din cauza televizorului de unde tinerii au copiat un stil de viaţă nesănătos, românii au renunţat la tradiţionalele mese în familie. De aceea, nu puţini tineri se confruntă cu obezitatea în zilele noastre.

Nu mai acordă importanţă orelor de masă, de cele mai multe ori sar peste micul dejun şi compensează peste zi cu fast food sau seara la cină când mănâncă excesiv alimente grele. Acest comportament nesănătoas duce la obezitate şi îmbolnăvire, în special a stomacului şi a inimii.

Fiti organizaţi. Faceţi-vă un program cu trei mese pe zi şi două gustări între mese. De asemenea, renunţaţi la covrigeii, alunele, biscuţii pe care îi ronţăiţi la birou.

Mâncatul de dimineaţă stimulează organismul şi-l ajută să funcţioneze la capacitate maximă. Nu plecaţi de acasă fără să luaţi micul dejun. Poate fi un iaurt cu cereale, 2 ouă fierte cu o felie de pâine si o roşie.

Prima gustare ar trebui să fie pe la ora 11 şi puteţi consuma un fruct.

Prânzul încercaţi să-l luaţi între orele 13 - 14. Este imporant să luaţi masa de prânz într-un cadru liniştit, relaxant şi să evitaţi să mâncaţi pe stradă, în picioare, în faţa televizorului sau în faţa calculatorului.

A doua gustare ar trebuie să fie luată în jurul orei 16. Poate fi un fruct sau ciocolată, de preferat neagră.

Masa de seară ar trebui să fie cât mai dietetică, de exemplu o salată sau peşte cu legume sau pui la rotisor cu legume. Şi trebuie luată cu trei ore înainte de culcare.

O altă problemă a zilelor noatre este colesterolul. De aceea este indicat să evităm prăjelile, mâncărurile grase şi alcoolul în exces.

Consumăm prea puţine fructe şi legume proaspete. De cele mai multe ori este greşeala părinţilor care în loc să le dea copiilor un fruct la desert, preferă să le dea ciocolată, chipsuri, bomboane.

bucataria.realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
135

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
269

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
64

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...