Managerul Spitalului Județean: "Sindicatele sunt de acord cu închiderea Compartimentului de obstetrică-ginecologie de la Săveni"

Conducerea Spitalului Județean Mavromati a retrimis la Ministerul Sănătății solicitarea privind închiderea Compartimentului de obstetrică-ginecologie și neonatologie de la Săveni.

Demersurile inițiale ale șefilor de la Mavromati au fost blocate, după ce pe masa celor de la Minister a ajuns o contestație formulată de un sindicalist.

“Au semnat din nou toate trei sindicatele și am transmis răspunsul la Ministerul Sănătății. Sindicatele sunt de acord cu desființarea, dar a fost o neînțelegere, s-a dat cineva ca reprezentant al sindicatelor din spital", a precizat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean Mavromati.

În prezent, în cadrul Compartimentului obstetrică-ginecologie și neonatologie de la Săveni lucrează șase asistente, patru infirmiere, un medic și un statistician.  Lunar, la acest Compartiment se înregistrează șapte nașteri. 

“S-a decis închiderea Maternității în special din cauză că nu sunt nașteri, nu există un circuit funcțional în Secția Săveni, nu avem serviciu de sterilizare, nu avem medici suficienți pentru asigurarea liniei de gardă și nu există condiții pentru desfășurarea unui circuit medical corespunzător. Personalul va fi redistribuit către Maternitatea din Botoșani sau către celelalte secții din cadrul Secției exterioare Săveni. Urgențele majore vor fi preluate de camera de gardă, iar restul cazurilor vor fi dirijate către Maternitatea din Botoșani unde avem și condiții decente", a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiectul „Rădăcini sociale: Dezvoltăm afaceri care contează”, promovat la Botoșani de către o asociație și o fundație! (foto)

astăzi, 20:28

Proiectul are ca scop sprijinirea dezvoltării durabile și incluzive în zonele rurale, iar acest lucru va fi realizat prin înființarea a 34 de întreprinderi sociale în mediul...

„Good lives”, proiectul Penitenciarului Botoșani care le oferă deținuților șansa la o viață normală!

astăzi, 19:03

 Tot în timp și cu răbdare, ne propunem să ajutăm și pe ceilalți să creadă, iar atunci când există deschidere și susținere din partea societății, persoana are toate șans...

Lângă noi: O mamă singură din Iași adună peturi și doze de la pelerinii veniți să se închine la moaște!

astăzi, 18:00

Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la recicla...