Managerii de spitale, atenționați de ministrul sănătății!

Managerii de spitale, atenționați de ministrul sănătății!

   Intact Images

  Ministrul sănătății a convocat, joi, o videoconferință cu șefii de spitale și ai instituțiilor sanitare din teritoriu. Eugen Niclaescu i-a atenționat pe managerii unităților spitalicești că, pornind de la nevoile reale de sănătate ale populației și de la situația în plan local, fiecare trebuie să identifice soluții astfel încât spitalele să devină structuri mai eficiente și mai concentrate pe rezolvarea cazurilor.

 “Cred că fiecare manager, fiecare autoritate publică locală, ştie ce e mai bine pentru spitalul pe care îl are în coordonare.Le-am solicitat managerilor ca până la data de 5 februarie să trimită propriile planuri de reconfigurare a spitalelor, în care să urmărească: asigurarea serviciilor medicale la un standard de calitate; echilibrarea cheltuielilor de funcționare a spitalului între cele destinate medicamentelor, materialelor sanitare, salariilor, utilităților; utilizarea optimă a numărului de paturilor; internarea doar a cazurilor care nu pot fi rezolvate la celelalte nivele de asistență și creșterea numărului celor tratate în ambulatoriul de specialitate. De asemenea, le-am solicitat managerilor de spitale să-și elaboreze planurile în colaborare cu reprezentanții autorităților locale și ai profesioniștilor din sistemul sanitar, respectiv ai sindicatelor reprezentative", a spus ministrul sănătății.

Nicolaescu și-a exprimat nemulțumirea vizavi de modul în care unii manageri au înțeles să trateze acest subiect și să răspundă acestei solicitări.

“Nu era în interesul cuiva din Minister, ci al lor, să elaboreze aceste planuri de eficientizare a activității spitalelor. Din păcate, n-au trimis toate spitalele, iar dintr-o primă analiză am constatat că managerii nu au înțeles nimic din ce aveau de făcut. Iar DSP-urile nu și-au îndeplinit misiunea de a spraveghea, îndruma, controla și aplica politica ministerului în acest domeniu atât de important.Îi întreb pe manageri, ce să înțelegem de aici, că lasă decizia la latitudinea ministerului?Vă atenţionez că a răspunde altfel decât trebuie demonstrează că nu vă pasă de soarta spitalelor şi ne obligaţi să luăm noi decizii în locul dumneavoastră.Am considerat că așa e firesc, nu să vă spunem noi, de la București, cum să faceți, cum să vă organizați, ci doar să stabilim un cadru general, pornind de la realitatea îngrijorătoare pe care cred că o știm cu toții și nu se poate preface nimeni că nu există", a fost mesajul ministrului sănătății.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunul găsit intact de pompierii botoșăneni după un incendiu devastator: „Nu există cuvinte pentru a descrie emoția simțită” (Foto)

Saturday, 19 October 2024

Într-o încăpere complet distrusă de flăcări, printre rămășițele arse, o icoană a rămas neatinsă. În ciuda intensității focului care a mistuit totul în jur, aceasta...

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

Saturday, 19 October 2024

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

Saturday, 19 October 2024

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...