Mamă și fiu rămași sub cerul liber, după ce locuința le-a fost mistuită de flăcări

Mamă și fiu rămași sub cerul liber, după ce locuința le-a fost mistuită de flăcări

Casa în care locuiau două persoane, mamă și fiu, a ars ca o torță. S-a întâmplat în această seară, în localitatea Mateieni, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

În momentul producerii incendiului, cei doi nu erau acasă. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a aprins focul în sobă și a plecat în sat. În lipsa lui, un jar a căzut pe materiale combustibile și le-a aprins. Vecinii au observat incendiul târziu, când locuința era cuprinsă de flăcări în totalitate.

„Ajunși la fața locului cu două autospeciale cu de stingere cu apă și spumă, pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au acționat mai bine de o ora pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul IJSU.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️ nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.

▪️ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.

▪️ nu lăsați ușa sobei deschisă.

▪️ nu supraîncălziți soba.

✔️ Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.

▪️ nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere.

✔️Stingeți focul pe timpul nopții.

▪️ nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

astăzi, 12:57
508

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
351

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
1289

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...