Majorarile din Sanatate, avantajoase pentru medicii rezidenti debutanti si angajatii cu salarii mici

Majorarile din Sanatate, avantajoase pentru medicii rezidenti debutanti si angajatii cu salarii mici
Un medic rezident anul I, cu un salariu de baza de 900 de lei in prezent, ar urma sa castige, de la 1 ianuarie 2009, cel putin 1.125 de lei pe luna, potrivit clauzelor din acordul semnat de Ministerul Sanatatii si Federatia Sindicala Sanitas.

"Cu certitudine, la salariul de baza se vor adauga sporuri de preventie de 15% si o marire salariala de cel putin 10%. Practic, orice medic din sistem va avea o marire totala de cel putin 25%", a precizat, pentru NewsIn, liderul Sanitas, Marius Petcu.

Pe langa marirea de cel putin 25 de procente, un medic rezident debutant va primi, anual, trei prime de stabilitate, fiecare echivalenta cu un salariu de baza.

"De asemenea, se va adauga prima de vacanta, care este tot echivalentul salariului de baza", a mai spus Petcu.

Federatia Sanitas si Ministerul Sanatatii au semnat, vineri, la sediul ministerului, acordul privind cresterea salariilor in sistemul sanitar cu pana la 25%, in 2009, potrivit unui act normativ care va definitivat pana la 15 decembrie.

Lefurile din Sanatate vor creste diferentiat, astfel incat de cele mai importante majorari sa beneficieze angajatii cu salarii mici. Majorarea cu pana la 25 de procente se va aplica la salariul de baza.

Potrivit acordului, in afara de aceasta crestere, vor fi majorate, tot din ianuarie 2009, si sporurile de preventie, de la 11 la 15%, iar angajatii din sistem vor beneficia de trei prime anuale de stabilitate, in loc de doua, cat primesc in prezent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tot mai multe transporturi de material lemnos, fără documente legale, în județ

astăzi, 17:01
15

La data de 9 decembrie 2023, în jurul orei 04.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna V&...

Vești bune pentru șoferii botoșăneni!

astăzi, 14:24
190

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă, 9 decembrie 2023, carburanții, pe lângă reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o a...

O ”vizită” la oraș l-a costat scump, a rămas cu bani mai puțini în buzunar

astăzi, 12:57
297

La data de 8 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din com...