Majorarea pretului biletelor de maxi-taxi si tramvai, discutata in sedinta de Consiliu Local de joi!

La solicitarea SC Eltrans din luna aprilie, de a majora pretul biletului la tramvai, Consiliul Local Botosani a introdus pe ordinea de zi a sedintei de joi propunerea, marirea de pret fiind operabila incepand cu 1 octombrie, la fel cu majorarea pretului biletelor de maxi-taxi.

"SC Microbuzul, in momentul in care a licitat si a recastigat activitatea de transport public cu microbuzul in municipiul Botosani, a facut o oferta de pret pentru rezervarea acestor trasee, dar in caietul de sarcini si in oferta lor trebuia inclus si pretul biletului cu care vor functiona in urmatoarea perioada. Acest nou pret a intrat in mod normal in vigoare de la data semnarii contractului, respectiv sfarsitul lunii august. Ei au venit cu o nota justificativa prin care au argumentat aceasta crestere de tarif, la 1,50 lei, prin faptul ca nu au mai majorat pretul biletului de peste trei ani de zile", a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani.

SC Microbuzul a motivat cresterea pretului biletului pe baza faptul ca acum trei ani de zile pretul combustibilului era de circa doi lei, iar acum este peste 4 lei, conditii in care societatea nu mai poate functiona, intrucat ajunge la faliment.

"SC Eltrans a facut aceeasi solicitare in cursul lunii aprilie, la ei a fost o procedura mai larga ce trebuia urmata, iar joi, in sedinta de Consiliu Local, va intra majorarea pretului de la 1,2 lei la 1,5 lei, majorare care va fi operabila incepand cu 1 octombrie. Nu este o majorare dorita de nimeni, primaria nu are nimic de castigat din aceasta treaba, dar trebuie intelesi si agentii economici ca nu pot merge in pierdere", a adaugat viceprimarul.

Totusi, pe doua trasee de microbuze, respectiv 4 si 5, Cismea si Tulbureni, pretul biletului s-a marit deja, de la 1 leu la 1,50 lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...