Mai tii minte ventuzele bunicii?

Mai tii minte ventuzele bunicii?
Cand raceai, bunica iti punea ventuze, iar a doua zi erai ca nou! Astazi, tratamentul este mai simplu, dar la fel de eficient.

Junghiuri, tuse, bronsita, dureri reumatismale, nevralgii sau chiar o simpla raceala? Imediat, bunica iti punea pe spate borcanele din sticla grea, incalzite cu o lumanare, pe care le aplica de o parte si de alta a coloanei. Astazi, borcanelele bunicii sunt inlocuite cu altele din plastic dur sau chiar din cauciuc, dotate cu un sistem de vidare controlata, mult mai usor de manuit, incat acum poti sa-ti aplici ventuze si singur.

Cum actioneaza?

Principiul terapiei cu ventuze e simplu: boala este adusa din profunzime la suprafata, de unde poate fi mai usor eliminata de organism. Vidul creat prin scoaterea aerului din interiorul ventuzelor exercita o presiune negativa, care trage pielea si produce congestionarea tesuturilor superficiale, dilata vasele sangvine, creste volumul de sange din zona respectiva si accelereaza circulatia acestuia. Forta vitala a celulelor din straturile adanci ale pielii se imbunatateste, temperatura locala creste, circulatia energiei vitale se intensifica, iar canalele energetice se deblocheaza. In medicina chineza clasica, ventuzele erau si sunt folosite ca varianta la terapia prin presopunctura.

Sarutul ventuzelor

In primul rand, se produce o miscare a sangelui in zona respectiva, se elibereaza toxinele, sunt stimulate punctele de acupunctura pe care se plaseaza de regula ventuzele, muschii blocati se relaxeaza, inflamatia scade si sunt activati agentii proprii de vindecare. Ventuzele lasa pe piele urme usor de recunoscut, echimoze care se numesc sarutul ventuzelor. Acestea sunt cu atat mai colorate cu cat afectiunea tratata a fost mai grava. Nu sunt dureroase si dispar in 3-7 zile.

Doar 15 minute

Durata unei sedinte de masaj cu ventuze este de 5-15 minute, iar pielea trebuie sa se inroseasca puternic in urma procedurii. Terapia se poate aplica doar o data la trei zile. Dupa aceasta procedura, bolnavul ramane culcat si acoperit timp de o ora, deoarece se produce o transpiratie puternica.

Ce trateaza ventuzele?

Medicina traditionala chineza foloseste acest tip de ventuze ca instrument pentru acupunctura (ventuzele sunt puse exact in punctele de acupunctura). Astfel se trateaza astmul, hipertensiunea, problemele stomacale, impotenta, afectiunile prostatei, hemoroizii, reumatismul si durerile musculare. Se folosesc si in tratamentul nevralgiei de trigemeni, pentru torticolis, probleme menstruale, anemie, afectiuni sexuale, cistite, stari de oboseala, insomnii sau migrene, spondiloze cervicale si lombare.

Un NU categoric

Tratamentul cu ventuze este interzis in cazul gravidelor, persoanelor cu boli dermatologice sau cu fragilitate vasculara, tulburare de coagulare si alcoolism, celor care sufera de hemoragii, hipertensiune, afectiuni ale pielii sau boli psihice.

Masaj cu ventuze

Daca pielea este unsa cu ulei de masaj, ventuzele pot fi plimbate prin glisare pe suprafata pielii. Astfel, se realizeaza un masaj in profunzime extrem de eficient pentru combaterea celulitei.
 

remedic.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
145

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
159

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
243

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...