Magda Tepoi, violata la corespondenta!

Magda Tepoi, violata la corespondenta!

 MAGDA TEPOI  

De pe adresa de e-mail a Magdei Tepoi, nora botosaneanului Vladimir Tepoi si fosta directoare a Camerei de Comert a Regiunii Unu Nord-Est, a fost trimis un mesaj alarmant: a mers la un seminar in Manchester si a ramas fara bani, fara acte si cartea de credit • In acel mesaj, aceasta solicita ajutorul celor din lista de e-mail. A sustinut ca vrea un imprumut de 2.200 euro, pentru ca nu mai are bani sa se intoarca acasa, in Romania.

"Mailul este foarte credibil si scris in stilul ei. A reusit sa ma convinga de faptul ca ar avea nevoie de ajutor", a spus unul dintre cei care au primit mesajul. Pe de alta parte, ieri, Magda Tepoi a sustinut ca nu a trimis un asemenea e-mail si ca i-a fost spart contul de pe www.gmail.com. "Cel care a facut acest lucru va fi tras la raspundere. Este foarte grav ce s-a intamplat. Este un mesaj denigrator si nu contine nimic real", a sustinut avocatul Ionel Nechita, citat de Buna Ziua Iasi.

Conform cotidianului iesean, mai multi oameni de afaceri din Iasi si din strainatate, reprezentanti ai unor institutii financiare de renume, de la Camerele de Comert Regionale din Romania, profesori, lectori, avocati au primit, in urma cu doua zile, un mesaj extrem de alarmant. Magda Tepoi, reprezentantul Camerei de Comert a Romaniei in relatia cu Parlamentul European, sustinea in e-mail-ul respectiv ca se afla la un seminar in localitatea Manchester si ca a ramas fara portofel, fara acte, fara cartea de credit si fara alte lucruri de valoare. In e-mail-ul trimis de pe adresa acesteia, Tepoi cerea ajutorul unui prieten de-al sau. Ar fi vrut niste bani imprumut, suma de 2.200 euro, pentru a putea ajunge in Romania. E-mail-ul respectiv parea destul de credibil si scris intr-un limbaj familiar, prietenesc, dar, in acelasi timp, exprima si disperarea acesteia. Reporterii BUNA ZIUA IASI au intrat in posesia acestui e-mail, care a ajuns la mai multe persoane din lista Magdei Tepoi.

E-mail-ul a fost scris in limba engleza.

"Stiu ca acest lucru ar putea parea o surpriza pentru dumneavoastra, dar imi pare rau ca nu v-am informat despre calatoria mea la un seminar din Manchester. Oamenii de aici sunt foarte draguti, iar seminarul a decurs bine. Intre timp, ma puteti ajuta cu un imprumut de 2.000 lire sterline, adica aproximativ 2.200 euro, sa-mi pot achita facturile la hotel si sa ma pot intoarce acasa, pentru ca mi-am ratacit portofelul in drum spre hotel, banii mei si alte lucruri de valoare, inclusiv cartea mea de credit. Am contactat ambasada si le va lua 30 zile sa rezolve problema. Mai detin inca pasaportul si biletul de intoarcere acasa. Va rog, anuntati-ma daca ma puteti ajuta, pentru ca sa va pot trimite detaliile de transfer", se precizeaza in e-mail-ul trimis de pe adresa Magdei Tepoi.

Va face plangere la politie

Majoritarea prietenilor, apropiatilor sau cei care au crezut ca e-mail-ul le este adresat au sunat-o imediat, pentru a intreba ce s-a intamplat sau daca are nevoie intr-adevar de ajutor. "Eu chiar am crezut ca a fost jefuita si lasata fara bani in Manchester.

Pe de alta parte, Magda Tepoi a sustinut, ieri, ca nu a fost la Manchester, in ultima vreme, si ca cineva i-a spart contul de pe www.gmail.com si a trimis aceste mesaje celor din lista de contacte. Aceasta este dispusa chiar sa faca plangere la politie, pentru identificarea persoanei.

Ieri, acest dosar de coruptie a fost finalizat in faza de apel, de magistratii de la Tribunalul Iasi, urmand ca zilele viitoare sa se ia o decizie.

Magistratii instantei inferioare au condamnat-o pe Magda Tepoi la executarea in regim de detentie a unei pedepse de cinci ani si jumatate de inchisoare. Magda Tepoi nu a primit doar atat. Aceasta are toate sansele sa ramana si fara vila de pe strada Sipotel, nr. 17, din spatele Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. Judecatorii au trimis la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara o adresa, prin care se arata ca imobilul respectiv este pus sub sechestru asigurator. Asta pentru ca Magda Tepoi va trebui sa restituie banii deturnati. Judecatorii au considerat ca Magda Tepoi nu a deturnat intreaga suma ceruta de fostul Minister al Integrarii Europene, ci doar 139 mii euro. Reprezentantii ministerului au cerut 211 mii euro, pentru ca aceasta fusese intreaga suma pusa la bataie in proiectul coordonat de Magda Tepoi si finantat de Comunitatea Europeana, scrie bzi.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
25

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
41

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
77

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...