Magda Tepoi spera in ajutorul martorilor

Magda Tepoi spera in ajutorul martorilor

 MAGDA TEPOI  

Magda Tepoi, fost director la Camera de Comert a Regiunii Unu Nord Est, spera sa fie salvata de la puscarie cu ajutorul unor martori cheie care au fost audiati si in prima instanta, la Judecatorie.

Ionel Nechita, avocatul acesteia, a sustinut ca reaudierea acestor martori se impunea pentru ca la fond martorii nu au dat detalii despre activitatea pe care au desfasurat-o si despre contactul cu Magda Tepoi.

"Daca erau audiati in mod corespunzator la instanta de fond nu se mai ajungea in situatia unei condamnari. Sunt martori care au sustinut doar ca-si mentin declaratiile de la Parchet, cu toate ca nici nu mai stiau ce au declarat acolo. Era absolut necesara reaudierea acestora", a spus avocatul Ionel Nechita.

La termenul de ieri a fost audiat Doru Simovici, directorul Camerei de Comert si Industrie Bacau. Acesta a scos-o basma curata pe Magda Tepoi, infirmand acuzatiile de coruptie aduse de procurori. A vorbit despre modul in care s-au desfasurat cursurile de formare a specialistilor in domeniul economic si despre contributia financiara a institutiei pe care o conduce. (Buna Ziua Iasi)

 

Magda Tepoi, nora lui Vladimir Tepoi, fost presedinte al Tribunalului Botosani, a fost trimisa in judecata de procurorii anticoruptie in anul 2005, fiind acuzata ca a deturnat fonduri europene. In dosarul de coruptie, procurorii PNA Bucuresti au acuzat-o pe Magda Tepoi de savirsirea de infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, in speta deturnare de fonduri.

Prejudiciul a fost estimat de anchetatori la aproximativ 133.000 euro, adica in jur de 5,5 miliarde lei. Banii reprezinta o parte din finantarea unui proiect european, cu fonduri nerambursabile, derulat in judetele din Moldova, intre care si Botosani, in perioada mai 2003 - aprilie 2004.

Scopul proiectul era "dezvoltarea economica regionala prin perfectionarea continua a intreprinzatorilor". Insa procurorii sustin ca, in derularea programului, s-ar fi savirsit mai multe infractiuni. Achizitii de echipamente si plati de salarii in conditii dubioase, ar fi citeva dintre concluzii.

Magda Tepoi a facut recurs dupa ce a fost condamnata la 5 ani si 6 luni de inchisoare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
56

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
97

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
63

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...