Bugetarii cu salariile tăiate primesc banii înapoi

Bugetarii cu salariile tăiate primesc banii înapoi
"Dacă există cazuri individuale de reduceri ale salariilor de la 1 ianuarie, ele sunt cauzate de interpretarea eronată a legii de către ordonatorii de credite şi vom interveni punctual pentru corecturi", a subliniat marţi secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu.

Potrivit acestuia, veniturile angajaţilor statului care au primit lefurile diminuate doar pentru că noua lege a salarizării a fost interpretată greşit vor fi recalculate, aceştia urmând să primească retroactiv sumele ce li se cuveneau de fapt. Precizările făcute ieri de Mocanu vin la aproape două săptămâni după ce liderii sindicali au avertizat că există bugetari care au primit salarii mai mici decât în decembrie anul trecut, deşi legea stipulează clar că nimeni nu trebuia să piardă niciun leu.

•Potrivit preşedintelui Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, salariul unui "debutant" în învăţământul preuniversitar de la 873 lei, în octombrie 2009, la 813 lei, în ianuarie 2010. Asta, în timp ce leafa unui profesor titular s-ar fi diminuat cu aproape 300 de lei.

Eroare sau sporuri eliminate
 
Valentin Mocanu a subliniat însă că nu are nicio informaţie oficială şi că nu a primit nicio sesizare în acest sens la minister. Însă, a explicat el, pe lângă posibilele erori de calcul care ar fi putut fi făcute de ordonatorii de credite, diminuarea veniturilor bugetarilor ar fi putut fi dată şi de sistarea plăţii unor sporuri care se acordau ilegal.
 
Secretarul de stat a amintit aici de sporurile pentru zâmbet, ţinută sau pentru o adaptare mai uşoară după concediul de odihnă, oferite în anumite instituţii de la nivel local. "Ca să nu mai vorbim de faptul că, în anumite domenii de activitate, numărul sporurilor nu încăpea într-o pagină A4", a conchis secretarul de stat, citat de Evenimentul Zilei.

 

 

 

 

 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
78

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
74

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
146

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...