Magda Tepoi, din nou la Tribunal!

Magda Tepoi, din nou la Tribunal!

 MAGDA TEPOI  

A fost deja condamnata la inchisoare, dar spera sa castige bunavointa judecatorilor si sa scape de pedeapsa! Este vorba despre Magda Tepoi, nora botosaneanului Vladimir Tepoi, presedintele Tribunalului Botosani.

Cum este sa nu castigi nici un ban, iar la sfarsitul anului fiscal sa primesti instiintare de la Finante ca trebuie sa platesti impozit pe venit? Ei bine, chiar daca pare greu de crezut, acest lucru s-a intamplat in cazul a trei specialisti in economie care au fost angajati ca lectori in cadrul unui program finantat prin fonduri europene.

Totul a iesit la iveala odata cu demararea cercetarilor in dosarul de coruptie care o priveste pe Magda Tepoi, fosta directoare a Camerei de Comert a Regiunii Unu Nord Est. Cei trei lectori, angajati de catre Magda Tepoi, in calitate de manager de proiect, nu au primit nici un ban pentru activitatile prestate, insa in dreptul lor figurau plati efectuate.

Lectorii au fost angajati pentru a tine cursuri persoanelor care administrau afaceri sau care erau interesate de domeniul economic si trebuiau sa primeasca 600 Euro lunar pentru activitatile prestate in perioada incepand cu luna mai 2003. Chiar daca nu au incasat nici un ban pentru munca prestata, la sfarsitul anului fiscal acestia au primit instiintari de la Finante ca au de platit impozitul pe profit.

"Salariul trebuia platit de catre Camera de Comert Botosani. Eu nu am stiut ca salariile nu au fost platite. Fiecare dintre consilierii angajati in acest proiect trebuia sa primeasca 600 Euro pe luna, timp de sase luni. Am aflat de situatia consilierului Iulian Pantirasu, constand in aceea ca nu a fost platit, pe parcursul derularii anchetei. Inainte de asta eu nu am stiut nimic", a spus ieri Magda Tepoi, cea care este acuzata ca a furat 211 mii Euro din fondurile Comunitatii Europene.

Aceasta a fost deja condamnata la cinci ani si jumatate de inchisoare de catre Judecatoria Iasi, insa a declarat apel la Tribunal in speranta ca ar putea sa primeasca o pedeapsa mult mai mica. Ieri, Magda Tepoi a fost audiata pentru prima data la Tribunal. Magistratii nu au reusit sa afle tot ce are de spus condamnata, chiar daca audierea s-a desfasurat pe mai bine de doua ore.

Sunt foarte multe amanunte, detalii, informatii pe care instanta a insistat sa le afle. Astfel, declaratia Magdei Tepoi va fi impartita pe mai multe termene de judecata. Ieri, au fost lamurite aspectele cu privire la deturnarea banilor care trebuiau sa ajunga la lectorii care au tinut cursurile de specializare in domeniul economic. Doar in ceea ce priveste aceasta situatie, nu a fost platita suma de aproximativ 20 mii Euro.

Dincolo de faptul ca nu recunoaste savarsirea vreunei fapte penale, ieri, Magda Tepoi a dat vina pe Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est, pentru ca reprezentantii acestei institutii ar fi modificat anumite grafice bugetare.

Urmatorul termen de judecata a fost acordat pe data de 11 decembrie, data la care a fost citata doar Magda Tepoi.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

astăzi, 19:15

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

astăzi, 18:34

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...

Două stagii și o rezidență, oferite în acest an de Memorialul Ipotești!

astăzi, 17:41

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2024: - un...