MAE: Trei români au murit în explozia de la uzina din Cehia!

MAE: Trei români au murit în explozia de la uzina din Cehia!

Trei dintre cele sase persoane care si-au pierdut viata, joi, in explozia produsa la o uzina chimica din Cehia au fost identificate ca fiind cetateni romani, transmite Ministeul Afacerilor Externe (MAE).

''Potrivit datelor obtinute de catre reprezentantii ambasadei Romaniei in Cehia de la autoritatile locale, pana la acest moment, trei din cele sase persoane decedate in urma accidentului au fost identificate ca fiind cetateni romani. Consulul din cadrul Ambasadei Romaniei la Praga s-a deplasat in localitatea respectiva pentru a solicita autoritatilor competente detalii suplimentare si pentru a acorda asistenta de specialitate. De asemenea, misiunea diplomatica a intreprins demersurile necesare in vederea identificarii si notificarii familiilor cetatenilor romani decedati'', a anuntat MAE, in noaptea de joi spre vineri, intr-un comunicat de presă.

O ancheta a autoritatilor locale cu privire la acest incident este in curs de desfasurare. Ambasada Romaniei in Republica Ceha monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine in permanenta legatura cu autoritatile competente.

MAE mai precizeaza ca ambasada tarii noastre in Cehia este pregatita sa acorde asistenta consulara, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neinsufletite. 

Cel putin sase persoane si-au pierdut viata si alte cateva au fost grav ranite intr-o explozie produsa joi dimineata intr-o uzina chimica din orasul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga.

Explozia a avut loc intr-o uzina apartinand societatii Synthos, specializata in productia de cauciuc sintetic si polistiren

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
779

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...