Lupta pentru consiliile de administratie ale spitalelor, o disputa politica!

Lupta pentru consiliile de administratie ale spitalelor, o disputa politica!
Ovidiu Mimor este singurul manager de spital instalat in functie dupa preluarea de catre Consiliul Judetean Botosani a sase unitati spitalicesti, acesta inlocuindu-l la conducerea Spitalului Mavromati pe Cornel Enache.

Pentru celelalte cinci spitale, vicepreseditele CJ, Catalina Lupascu, a precizat ca se pastreaza managerii, urmand sa se organizeze concurs in termen de 6 luni, dupa cum prevede legea. Spitalul Mavromati este cea mai mare unitate medicala cu paturi de la nivelul judetului Botosani, conform Catalinei Lupascu, salariul managerului general depasind 8500 de lei, retributie la care se va opera de la 1 iulie reducerea de 25%.

Consiliul Judetean Botosani a preluat 6 unitati sanitare, dar fara datoriile istorice ale acestora

Ovidiu Mimor a activat pana acum la Directia de Sanatate Publica, institutie care foarte curand ar putea fi preluata de Consiliul Judetean, deocamdata existand doar discutii in acest sens.

In viitoarea sedinta a Consiliului Judetean vor fi reluate si discutiile legate de componenta Consililor de Administratie ale spitalelor, proiectul fiind amanat saptamana trecuta dupa ce consilierii PSD-PNL au depus un amendament la proiectul prezentat plenului de presedintele CJ, incercand astfel sa isi impuna proprii oameni in conducerile spitalelor.

"Aceste consilii trebuie sa isi intre in atributii, deoarece au rol decizional. Referitor la amendamentul PSD-PNL, el va fi supus din nou dezbaterii, deoarece este in conformitate cu legea, care specifica faptul ca din CA fac parte 2 reprezentanti ai Ministerului Sanatatii sau DSP, 2 reprezentanti numiti de plen, precum si un consilier al preseidntelui, numit prin dispozitia presedintelui", a precizat Catalina Lupascu, vicepresedinte al CJ Botosani.

Spitalele preluate de Consiliul Judetean, sub asediu politic

Catalina Lupascu spune ca amendamentul a fost inaintat intrucat presedintele CJ a prezentat, in proiectul initial, propuneri care vizau persoane din Consiliul Judetean, insa legiuitorul nu conditioneaza nicaieri apartenenta reprezentantilor la CJ.

Catalina Lupascu recunoaste ca persoanele nominalizate de PSD-PNL sunt membri de partid, insa accentueaza faptul ca acestea provin din mediul de afaceri. Totodata, vicepresedintele CJ respinge ideea ca lupta pentru componenta CA ar avea o miza financiara, intrucat, spune Lupascu, indemnizatiile sunt foarte mici, pana la 1% din retributia managerului.

"Nu ne dorim acesti bani, colegii vin din zone de afaceri, si vin cu idei in sprijinul functionarii acestor spitale. E important sa ai alaturi oameni de afaceri, care stiu sa conduca o afacere", a precizat Catalina Lupascu, care a tinut sa precizeze ca rolul CA este foarte important, intrucat aproba bugetul si elaboreaza strategiile pe termen lung si scurt, managerul spitalului doar punand in practica aceste decizii. 

Printre persoanele nominalizate de PSD-PNL figureaza, printre altii, Doina Dretcanu, Viorica Sorescu, Marius Budai, Gina Puflea, Viorica Andronache, Viorel Grigoras, Adi Petrusca sau Gheorghe Iavorenciuc.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
348

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
601

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
1017

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...