Luptă în instanţă pentru despăgubiri de 1 milion de euro!

Luptă în instanţă pentru despăgubiri de 1 milion de euro!

   adevarul.ro

Botoşăneanul în vârstă de 35 de ani care a dat în judecată statul francez, după ce a stat închis pe nedrept mai bine de 100 de zile, se luptă în instanţă pentru a obţine daune pentru cele ce i s-au întâmplat.

Florin Marius Murariu a deschis o acţiune la Tribunalul Botoşani, dar instant i-a respins acţiunea pe motiv că instanţele române nu au competenţa de a judeca o astfel de cerere.

În schimb, magistraţii au disjuns capătul de cerere având ca obiect acordarea unei despăgubiri de un milion de euro, formulată de reclamant în contradictoriu cu Statul român, procesul urmând să continue, un nou termen al procesului fiind stabilit pentru data de 25 februarie.

“Admite excepţia necompetenţei generale a instanţelor române în soluţionarea acţiunii reclamantului în contradictoriu cu Statul Francez prin Ambasada Franţei în România şi pe cale de consecinţă respinge acţiunea în contradictoriu cu Statul Francez ca inadmisibilă. Disjunge capătul de cerere având ca obiect despăgubiri formulată de reclamant în contradictoriu cu Statul român prin Ministerul de Finanţe. Stabileşte termen de judecată în vederea continuării judecăţii acţiunii formulate de reclamant în contradictoriu cu Statul Român pentru data de 25.02.2015 pentru când vor fi citate părţile. Cu recurs la instanţa ierarhic superioară în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii. Recursul se va depune la Tribunalul Botoşani “, se arată pe portalul Tribunalului Botoşani.

Marius Murariu a fost arestat pe 24 mai 2011 în România şi trimis în Franţa. Autorităţile de la Paris îl condamnaseră la doi ani de închisoare pentru mai multe jafuri. În zadar a încercat Marius să demonstreze că nu este el autorul. A ajuns în închisoarea franceză de la Sequedin.

În închisoare a fost ajutat de un italian care i-a prezentat un avocat. Aşa a reuşit Marius Murariu să stea de vorbă cu presa franceză care i-a mediatizat cazul.

Pe 2 septembrie, adică după trei luni de detenţie, el a fost eliberat. Din cite se pare, adevăratul autor al faptelor de care a fost acuzat botoşăneanul i-a furat acestuia identitatea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești proaste pentru elevii de clasa a VIII - a: Broșura pentru admiterea la liceu 2024 nu poate fi publicată!

astăzi, 20:16
123

Astăzi, 13 mai, inspectoratele școlare ar trebui să publice Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările...

Program social:10.000 de vouchere de la stat vor primi femeile care vor să devină mame, dar nu pot!

astăzi, 19:15
52

Potrivit un proiect de hotărâre de Guvern pus în dezbatere publică, Ministerul Familiei va da şi în acest an echivalentul a 3.000 de euro pentru 10.000 de proceduri de fertilizare...

24 de agenți economici de la Cornișa, luați la verificat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

astăzi, 18:15
189

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Comisari...