Lupaşcu: Consilierii locali nu au voie în şcoli decât cu avizul doamnei inspector general!

După ce președintele Consiliului Județean a acuzat faptul că directorii de școli și inspectorii nu sunt lăsați de conducerea Inspectoratului Școlar Județean să comunice cu presa, viceprimarul Cătălina Lupașcu susține că a avut discuții cu unele persoane din sistemul de învățământ care au spus că, mai nou, consilierii locali nu pot intra în școli dacă nu există un acord în acest sens din partea inspectorului general al ISJ.

Lupașcu a spus că, dacă acest lucru este adevărat, atunci este o încălcare flagrantă a legislației, în ceea ce privește transparența, în condițiile în care fiecare consilier local are obligația legală și morală de a afla nevoile instituțiilor de învățământ pentru ca atunci când își dau votul în Consiliul Local să o‎ să o facă în cunoștință de cauză.

"Am auzit faptul că directorii de școli nu ar avea voie să primească în unitățile de învățământ consilierii locali decât cu avizul doamnei inspector școlar general. Din punctul meu de vedere sunt clar niște metode de a intimida pe cei care dețin funcții de conducere. Eu aș transmite un mesaj atât colegilor directori care sunt afiliați la un partid sau altul: a fi director de școală înseamnă a răspunde permanent solicitărilor celor atât din mass-media cât și ale părinților. Un manager de școală trebuie să comunice eficient la nivelul comunității locale astfel încât să poată transmite ceea ce se întâmplă în școală și dincolo de ceea ce li se transmite de către inspectorul școlar general cred că ar trebui să solicite la ISJ o procedură sau un document scris prin care, dacă aceste lucruri sunt interzise, să fie documentul respectiv semnat și parafat. Ne ducem spre încălcarea legislației în vigoare, și anume transparența", a spus viceprimarul Cătălina Lupașcu.

Edilul îi îndeamnă pe consilierii locali să meargă în școli, să vadă care este situația actuală, modul în care se cheltuiesc banii publici și să aducă în Consiliul Local problematica școlilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...

Biserica nouă de la Mănăstirea Popăuţi va fi în sărbătoare! Ridicată în șase luni, pictată în șapte ani!

astăzi, 10:39

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, marți, 1 octombrie 2024, Biserica nouă cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“, a Mănăstirii Popăuţi î...

Alertă de vreme rea: Cod galben în toată țara, inclusiv în județul Botoșani!

astăzi, 10:17

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00, 30 septembrie, ora 22:00, meteorologii anunță vreme rea. A fost emis un cod galben valabil în toată țara. În intervalul menționat, ave...