Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și la Botoșani

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și la Botoșani
Mii de botoșăneni sunt așteptați să participe, sâmbătă seara, la Slujba de Înviere ce va fi oficiată la toate lăcașurile de cult din județ. Și în acest an Lumina Sfântă va ajunge la Botoșani, la Biserica Sf. Ilie și la Mănăstirea Popăuți.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge sâmbătă pe Aeroportul Henri Coandă cu un avion special. Patriarhul Daniel o va oferi apoi clerului și credincioșilor prezenți la slujba de Înviere oficiată la Catedrala patriarhală începând cu miezul nopții.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni la Satu Mare (cu escală la Sibiu şi Cluj Napoca) şi Timişoara. Un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău şi Suceava, pentru Moldova şi Bucovina. 

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
103

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
168

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
2063

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...